Üniversite mezunu olduğu anlaşılınca memuriyeten atıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ekim 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

RİZE'nin Çayeli İlçesi'nde, 15 ay önce lise mezunu olduğunu beyan ederek İlçe Tarım Müdürlüğü'nde veteriner sağlık teknisyeni olarak göreve başlayan Osman Ulutürk, üniversite mezunu olduğu ortaya çıkınca işten çıkarıldı.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın Veteriner Sağlık Meslek Lisesi mezunu teknisyenler aradığını duyan Osman Ulutürk (30), Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girdi. Samsun Veteriner Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvansal Üretim Bölümü'nü de bitiren Ulutürk, lise mezunu olarak girdiği sınavı kazandı. Ulutürk, 15 ay önce lise diplomasını vererek Rize'nin Çayeli İlçesi Tarım İl Müdürlüğü'nde veteriner sağlık teknisyeni olarak göreve başladı. Ulutürk, yaklaşık 15 ay sonra kendisinden istenen askerlik evraklarını Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na gönderdi. Ulutürk'ün 6 ay kısa dönem askerlik yaptığı görülünce üniversite mezunu olduğu ortaya çıktı.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Ulutürk'ü yanlış beyanda bulunduğu gerekçesiyle işten çıkardı. Rize'den ayrılan Ulutürk, yeniden memuriyete geri dönmek için Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Osman Ulutürk, ?Bakanlık lise mezunu veteriner sağlık teknisyeni arıyordu. Ben de şartlarım uyduğu için sınava girdim, kazandım. İşe başladım. 15 ay sonra bakanlığa askerlik evraklarımı gönderdim. Lise değil de üniversite mezunu olduğum ortaya çıkınca işime son verildi. Hayatımı tam kurmuşken altüst oldu. Üniversite mezunu olmam işimi yapmama engel değildi'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber