Profesyonel ordu için 15 bin başvuru

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Ekim 2007 08:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'taki 13 askerimizin pusuya düşürülerek şehit edilmesinin ardından 'profesyonel ordu' ile iligili çalışmalara hız verildi. 6 komando tugayından oluşacak özel ordu, sadece terörle mücadele edecek

EVİN GÖKTAŞ/ANKARA

Şırnak'ta 13 askerimizin şehit edilmesinden sonra teröre karşı kurulması planlanan ?profesyonel ordu? ile iligili çalışmalara hız verilmesi bekleniyor. Haziran ayında kurulacağı duyurulan ancak 2 yılda hayata geçirilebileceği öğrenilen toplam 6 komando tugayından oluşacak olan özel ordu, sırf terörle mücadele için eğitilecek.

ÖZEL HAREKAT EĞİTECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü'na bağlı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görevli terör uzmanları da eğitim katkısı verecek. Bilindiği gibi teröre karşı kurulan ve çok başarılı operasyonlar gerçekleştiren Özel Harekat Timleri, Genelkurmay Başkanlığı'nın talebi üzerine iki yıl önce Doğu ve Güneydoğu'daki kırsal alandan çekildi. Ağır silahları da ellerinden alınan Özel Tim'ler, sadece kent içindeki terör olaylarına müdahale edebiliyorlar. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, geçen Haziran ayında yaptığı açıklamada, teröre karşı profesyonel bir ordu kurulacağını açıklamıştı. Başbuğ'un bu açıklamasının ardından profesyonel ordu için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yoğun bir başvuru oldu.

8 BİNi KOMANDO

Edinilen bilgiye göre Başbuğ'un açıklamasından bu yana terörle savaşmak için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 15 bine yakın kişi başvuru yaptı. 3 bin 678 başvuru, öğrenim durumunun uygun olmaması, askerlik sevk tarihinden itibaren 3 yıl geçmesi, yaş haddini geçmesi ve doğum tarihinin belirtilmemesi gerekçeleriyle reddedildi. K abul edilen başvuruların 7 bin 932'sini ?piyade komando? branşı oluştururken, bin 198 kişi ?muharebe telsiz işletmeni?, 838 kişi ?tank şoförü?, 613 kişi ?tank nişancısı?, 361 kişi ise ?hava savunma araç şoförü? branşlarında yazılı sınava girmeye hak kazandı. Adaylar, 12-30 Kasım tarihleri arasındaki ön sağlık, fiziki kabiliyet yeterlilik testinin ardından 3-20 Aralık tarihleri arasında mülakata alınacak. Asil ve yedek adaylar, 28 Aralık'ta duyurulacak. Özel ordunun kurulmasıyla 2008'den itibaren yedek subaylar, 2009'dan sonra da erler komando olarak görev almayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber