10 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 10 Ekim 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI GÜL BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:12.00)

-Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Danimarka Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Ekinci, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, İstanbul Ticaret Bakanı Murat Yalçıntaş, Türkiye Tekstil Sanayi İşveren Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin'i kabul edecek. (Saat:11.30/15.20/15.40/16.10/16.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN MGK GENEL SEKRETERİ TAHSİN BURCUOĞLU'NU KABUL EDECEK

-Başbakan Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu'nu Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

-?ERMENİ SOYKIRIMI? ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDE

-ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarı oylanacak. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış başkanlığındaki TBMM heyeti de Türkiye'nin tezlerini anlatmak üzere Washington'da bulunuyor.

-MECLİS GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, 21 Ekim'de yapılacak referandum metninden geçici 18. ve 19. maddelerin çıkarılmasına ilişkin anayasa değişiklik teklifinin ilk tur görüşme ve oylamaları yapılacak. (Saat:12.00)

-MECLİSTE KOMİSYON TOPLANTILARI

-Sağlık,Aile,Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda, AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas'ın Sosyal Sigortalar Kanunu, Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu, Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanununun bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi görüşülecek. (Saat:10.00)

-Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanı tekrar görüşülmek üzere Meclis'e gönderilen nükleer güç santrallerinin kurulması ve işletilmesiyle ilgili kanun ele alınacak. (Saat:11.30)

-Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda da SSK'lıların ikinci kez emekli olmalarının önüne geçilmesini düzenleyen kanun teklifi görüşülecek. (Saat:10.00)

-IMF HEYETİ TOBB'U ZİYARET EDECEK

-Stand-by'a ilişkin gözden geçirme çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdüren IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ile beraberindeki heyet TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'yu ziyaret edecek. (Saat:10.00)

-İTO HEYETİNİN TEMASLARI

-İTO Başkanı Murat Yalçıntaş başkanlığındaki İTO Heyeti Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı ziyaret edecek. Daha sonra Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i ziyaret edecek olan heyet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek. (Saat:09.30/11.00/14.00/16.00)

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK KIZILIRMAK PROJESİNİ ANLATACAK

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılırmak'tan Ankara'ya su getirilmesi için yürütülen çalışmaları yerinde anlatacak.

-FİNANSAL YATIRIM ARAÇLARININ GETİRİSİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, seçilmiş finansal yatırım araçlarının Eylül itibariyle aylık ve dönemsel getiri oranlarını açıklayacak. (Saat:10.00)

-YILLIK REEL FAİZ BEKLENTİSİ YÜZDE 8.61

-Piyasaların gelecek bir yıllık dönemde Hazine kağıtlarından beklediği ?reel? faiz yüzde 8.61 düzeyinde. Türkiye'nin yatırımcılar açısından cazibesini sürdürmesi, büyük çapta küresel dalgalanmalar olmadığı sürece sermaye kaçışı yaşanmayacağına işaret ediyor.

-THY BAYRAM İÇİN İÇ VE DIŞ HATLARDA TOPLAM 64 SEFER KOYDU

-Türk Hava Yolları, Ramazan Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini kaşılamak amacıyla hem iç hat hem de dış hatlara toplam 64 ek sefer koydu.

-CEPTEKİ ?ZARARLI İÇERİK? AVRUPA'YI DÜŞÜNDÜRÜYOR

-AB Komisyonu'nun Bilgi Toplumu ve Medyadan Sorumlu Üyesi Viviane Reding, ?Daha Güvenli İnternet Eylem Planı? çerçevesinde Avrupa'da kurulan 26 temas noktasının özellikle internet ve cep telefonlarındaki riskler konusunda aileleri aydınlattığını bildirdi.

-İHRACATIN İTHALATA KARŞI ALIM GÜCÜ ARTTI

-Ortalama birim fiyatlar ve miktardaki seyre göre Türkiye'nin ihracatıyla yapabildiği ithalat miktarı, 2003 yılından bu yana yaklaşık yüzde 50 artış gösterdi. İhracatın ithalat karşısındaki alım gücünü ifade eden ?gelir ticaret haddi?nin 2003 ortalamasında 100 kabul edilen değeri, bu yıl Mayıs'ta 158.7'yi gördü, Ağustos sonu itibariyle ise 149.7 düzeyinde oluştu.

-PTT KİŞİSEL PULDAN 894 BİN YTL GELİR ELDE ETTİ

-PTT'ye yeni anlayış getirmesi amacıyla başlatılan kişisel pula talep giderek artıyor. Özellikle bayramda ve önemli günlerde ilgi gösterilen kişisel pul için 185 gerçek kişi, 646 kurumsal müşteri olmak üzere toplam 831 başvuru oldu. PTT, toplam 778 bin 700 adet kişisel pul basarak, bu hizmetten 893 bin 807 YTL gelir elde etti.

-ASKERİ YARGITAY: "OTOBÜS BİLETİ BULAMAYAN ASKER FİRAR ETMİŞ SAYILMAZ"

-Askeri Yargıtay, acemi eğitimini tamamladıktan sonra 18 gün süreyle dağıtım iznine gönderilen askerin, izin süresi sonunda otobüs bileti bulamadığı için birliğine teslim olmamasını "kabul edilebilir mazeret" olarak değerlendirdi. Bu kararın ardından izinleri bayram dönemine rastlayan askerler, otobüs bileti bulamadığını kanıtlarsa firar suçundan mahkum olmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber