13 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 13 Ekim 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-PARTİLERDE BAYRAMLAŞMA

-Siyasi partiler, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde bayramlaşma programı düzenliyor. Sabah saat 09.20'de başlayacak partiler arası bayramlaşmaların ardından öğlen saatlerinde de halkla bayramlaşmalar yapılacak.

-MEHMED UZUN TOPRAĞA VERİLİYOR

-Tedavi gördü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Çarşamba günü hayatını kaybeden Kürt yazar Mehmed Uzun, Diyarbakır'da toprağa veriliyor. Uzun'un cenaze törenine geniş katılım olması bekleniyor. Diyarbakır'da tören için geniş güvenlik önlemleri alınacak.

-DTP OLAĞANÜSTÜ KONGREYE HAZIRLANIYOR

-DTP, 28 Ekim'de Genel Başkanlık seçiminin de yapılacağı Olağanüstü Kongre hazırlıklarını sürdürüyor. Kongreden önce Diyarbakır'da "Demokratik Toplum Kongresi" düzenlenecek.

-HABER-İŞ BAŞKANI AKCAN: "SABRIN SONUNA GELDİK"

-Haber-İş Başkanı Ali Akcan, sabrın sonuna geldiklerinin belirterek, 16 Ekim'de greve yapma kararı aldıklarını hatırlattı. Henüz resmi bir teklifin olmadığının altını çizen Akcan,"Eşşeğin canı yandığı zaman atı geçer" dedi.

-REKABET KURUMU'NDAN SİGORTA SEKTÖRÜNE GRUP MUAFİYETİ

-Rekabet Kurumu Başkan Vekili Tuncay Songör, sigortacılık sektöründe şirketler arasında rekabeti kısıtlayıcı anlaşma yapılması için grup muafiyeti sağlayacak bir düzenleme hazırladıklarını bildirdi. Buna göre, net primlerin müşterek olarak hesaplanması, bazı risk gruplarının müştereken sigortalanması ve güvenlik cihazları için müşterek standartlar belirlenmesi amacıyla şirketler arasında rekabeti kısıtlayıcı anlaşma yapılabilecek.

-IMF'DEN DÖRT ÜLKE AYRILDI ÜÇÜ DÖNDÜ

-Türkiye'de bir süre önce gerçekleşen ?IMF'den ayrılma? tartışmaları sönmeye yüz tutarken, Uluslar arası Para Fonu, internet sitesine bugüne değin kurumdan ayrılan ülkelerle ilgili bir kronoloji yerleştirdi.

-YABANCILARIN İMKB'DEKİ İŞLEM HACMİ DOKUZ AYDA 100 MİLYAR DOLARI AŞTI

-Yabancıların İMKB'de yılın ilk dokuz ayında yaptıkları alım satım işlemlerinin toplam hacmi 101.2 milyar dolara ulaştı. Ocak-Eylül döneminde İMKB'de 52.8 milyar dolarlık alım, 48.4 milyar dolarlık da satış gerçekleştiren yabancıların net alım tutarı 4.5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 2.4 MİLYAR DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine, gelecek hafta 2 milyar 447 milyon dolar dış borç ödemesi gerçekleştirecek.

-AB RAPORU: GURBETÇİ DÖVİZİNİN KADERİNİ GÖÇ POLİTİKASI BELİRLEYECEK

-AB Komisyonu'nun hazırlattığı ?AB'den Gönderilen İşçi Dövizlerinin Miktarı ve Coğrafi Dağılımı? başlıklı araştırmada, misafir ülkelerde göçmen işçi gelirlerinin arttığı, göçmen işçi sayısındaki artışla birlikte bunun havale edilen döviz miktarını artırdığı, uygulanacak göçmen politikalarının ise tümünü etkileyeceği belirtildi.

-KREDİ KARTI KULLANANLARIN 3'TE 1'İ ?İNTİHAR ETME NOKTASINA? GELEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

-Ankara Genç İşadamları Derneği'nin kredi kartı kullanımıyla ilgili araştırmasında, kredi kartlarının büyük oranda ?gereksiz harcamaya neden olduğu? ve kredi kartı borcunun, kullanıcıların aylık gelirini genel olarak aştığı sonucuna ulaşıldı. Araştırmada, kullanıcıların yaklaşık yüzde 70'i kredi kartı nedeniyle zor durumda kaldığını kaydederken bazı bankaların aldığı yıllık kart aidatlarının ise ?haksız kazanç? olarak görüldüğü belirlendi. Kredi kartı kullananlar içinde, kart kullanma alışkanlığını dikkate alarak değerlendirdiğinde, ?intihar etme noktasına? gelebileceğini düşünenlerin sayısı ise azımsanmayacak ölçüde: yüzde 35.82.

-EGİAD BAŞKANI ELMASOĞLU: ?AVRUPA İLE DEĞİL DÜNYA İLE ENTEGRE OLMUŞ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ?

-Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Cemal Elmasoğlu, ?Bilgi Bazlı, Sürdürülebilir, Yenilikçi Sanayi Stratejisi Raporu? ismiyle hazırladıkları çalışmada, Avrupa ile değil dünyayla entegre olmuş Türkiye'nin sanayisinin nasıl ayakta tutulabileceğini araştırdıklarını belirtti. Elmasoğlu, bu tür çalışmaların farklı gruplar tarafından da ele alınmış olabileceğini kaydederek ?Ülkeye katkı sağlayabilmek için böyle bir rapor yaptık. Bu raporu sahiplenin. Sahiplenilmesi için de gelin yine İzmir'den kurşun atalım? dedi.

-77. İZMİR FUARI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

-Türkiye'nin en uzun süreli uluslararası fuar organizasyonu olan 77. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 22-31 Ağustos 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fuara bu yıl onur konuğu ülke olarak Küba'nın katılması bekleniyor.

-PİYANGODA SINIRSIZ DEVİR BAŞLIYOR

-Milli Piyango Genel Müdürlüğü, sınırsız devire olanak sağlayacak yeni şans oyununu oynatmaya başlıyor. Sayısal Loto ile aynı sistemin uygulanacağı Süper Loto 6/54'te 6 rakam 49 yerine 54 rakam içinde bilinmeye çalışılacak. 6 tutturma ihtimali 26 milyonda bire düşeceği için büyük ikramiye sürekli devredecek.

-YARGITAY: "İLİŞKİYE GİRİLMEMİŞSE EVLİLİK İPTAL OLUR"

-Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşiyle evlendikleri süre içerisinde cinsel ilişkiye giremediklerini ve bu nedenle evliliklerinin iptalini isteyen kocayı haklı buldu.

-FUTBOLA TARAFTAR GÖZÜYLE BAKMAK: ?BASTIR ANKARAGÜCÜ?

-Duygu Hatıpoğlu ve M. Berkay Aydın'ın yazdığı ?Bastır Ankaragücü: kent, kimlik, endüstriyel futbol ve taraftarlık? kitabı, futbolda şimdiye kadar hep ?12. adam? olarak yedek kulübesine gönderilen taraftarı ?1. adam? olarak takımın başında sahaya sürüyor.

-KORE'NİN DÜŞLERİ TÜRKİYE'DE

-Türkiye ile Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkiler ve işbirliğinin 50. yıldönümü kutlamaları kapsamında, Kore Ulusal Tiyatrosu, ?Kore'nin Sonsuz Düşleri? adlı gösterisiyle Devlet Tiyatroları'nın konuğu olacak.

-YUNUSLARLA ENGELLER AŞILIYOR

-İnsan canlısı yunuslar, Antalya Dolphin Land'da, şaşırtan gösterilerinin yanı sıra engelliler için hazırlanmış bir terapiyi de üstleniyorlar. Türkiye'de ilk olarak 2002 yılında, Antalya Ruh Bilim Okulu Başkanı Murat Kemaloğlu tarafından başlatılan ?Yunus Terapi? ile yaşları 2?60 arasında değişen hastalar, yunuslarla eğitmenler eşliğinde ya da birebir yüzerek onlarla iletişim kuruyor ve etkisi bir yıl süren bir tedavi görüyorlar.

-BSO YENİ SEZONU VADİM REPİN İLE AÇIYOR

-Bilkent Senfoni Orkestrası, (BSO) 2007-2008 Konser Sezonu'nu keman virtüözü Vadim Repin ile açıyor. Bilkent Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek konser, 20 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber