Kazada ölen Müfettiş, oğlu ve yeğeni toprağa verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2007 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden Milli Eğitim Müfettişi, oğlu ve yeğeni toprağa verildi.

Ramazan Bayramı tatilini geçirmek üzere memleketi Sivas'a gelen kızını, eğitim gördüğü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne götürmek üzere yola çıkan ve Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişleri Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf İzzet Ünsal , lise öğrencisi oğlu Ömer Faruk Ünsal ile lise öğrencisi yeğeni Elif Koç, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Merkez Ulu Camii'nde düzenlenen cenaze töreni sonrası son

yolculuklarına uğurlandı.

Edinilen bilgiye göre Yusuf İzzet Ünsal, tatilini geçirmek üzere memleketi Sivas'a gelen kızı Derya Betül'ü eğitim gördüğü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne götürmek üzere yola çıktı. Ünsal'ın kullandığı 58 AC 747 plakalı otomobil, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinden Kahramanmaraş yönüne giderken yoldan çıkarak devrildi. Kazada Ünsal olay yerinde hayatını kaybederken, otomobilde bulunan çocukları Derya Betül ve Ömer Faruk Ünsal ile yeğenleri Ahmet Hamdi ve Elif Büşra Koç yaralandı.

Kayseri'deki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan Yusuf İzzet Ünsal'ın Sivas Anadolu Lisesi'nde okuyan oğlu Ömer Faruk Ünsal ile Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde okuyan yeğeni Elif Koç, kaldırıldıkları hastanelerde hayatlarını kaybetti.

Cenazeleri Sivas'a getirilen İlköğretim Müfettişleri Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf İzzet Ünsal ile oğlu Ömer Faruk Ünsal için Milli Eğitim Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Burada konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Nacak, Ünsal'ın öğretmenlik yıllarında çok başarılı olduğunu ve herkesin onu örnek aldığını belirterek, "Bugün merhum Yusuf Bey'in yerinde bizler de olabilirdik. Ve o sağ olsaydı bizim için de aynı şeyleri söyleyecekti. Bu yüzden bizim görevimiz bitmemiştir. Biz kendisi gibi değerli

insanları yetiştirmeye devam edeceğiz. Kıymetli hocamızın bıraktığı yerden onun gibi güzel ve iyi işler yapmaya gayret göstereceğiz" dedi.

Üzücü olayın hüznünü yaşadığını söyleyen Vali Veysel Dalmaz, ailelere ve Milli Eğitim camiasına taziyelerini sundu. Okunan duaların ardından cenazeler, cenaze namazı ve ikinci tören için Merkez Ulu Camii'ne götürüldü. Baba ile oğlunun cenazelerinin yanına kazada hayatını kaybeden yeğen Elif Koç'un cenazesi de getirildi.

Cenaze törenine Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından cenazeler, Yukarı Tekke Aile Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.

Sivas'ta 1962 yılında doğan Ünsal, ilk öğrenimini Yozgat'ta, orta öğrenimini Kayseri'nin Develi ilçesinde tamamladı. Ünsal, 1984 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden mezun olarak 1985 yılında Adıyaman Merkez İmam-Hatip Lisesi'nde aday öğretmen olarak mesleğe başladı. 1996 yılında Çankırı İmam-Hatip Lisesi'ne, 1997 yılında ise Çankırı Anadolu Lisesi'ne İngilizce Biyoloji öğretmeni olarak atandı. 1994 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim

Yönetimi-Denetimi-Planlaması ve Ekonomisi Bölümü'nden mezun oldu ve aynı yıl Sivas'a müfettiş yardımcısı olarak atandı. 1994 yılından itibaren ilköğretim müfettişliği yapan Ünsal, Ağustos 2007'de İlköğretim Müfettişleri Başkanı oldu. Ünsal, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber