17 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 17 Ekim 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEZKERE MECLİS'TE

-Hükümetin Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarını ortadan kaldırmak amacıyla, Anayasanın 92. Maddesine göre Meclis'ten izin almasına ilişkin tezkere Genel Kurul'da görüşülecek. Genel Kurulu TBMM Başkanı Köksal Toptan yönetecek.

(Saat:15.00)

-SURİYE DEVLET BAŞKANI ESAD'IN TEMASLARI

-Resmi ziyaret için dün Ankara'ya gelen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak. İki cumhurbaşkanı bir süre baş başa görüştükten sonra heyetlerarası görüşmelere geçilecek ve ardından Gül ve Esad, ortak basın açıklaması yapacak. (Saat:11.00/11.15/11.30/12.40)

-Cumhurbaşkanı Gül, Beşar Esad onuruna Köşk'te öğle yemeği verecek. Yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Erdoğan, akşam saatlerinde de Esad'ı ziyaret edecek ve onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek. (Saat:13.15/19.00/20.00)

-Esad ayrıca, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret edecek ve Genel Kurul'u selamlayacak. (Saat:15.00)

-Esad, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i de Gölbaşı'ndaki evinde

ziyaret edecek. (Saat:16.00)

-TÜRK-AMERİKAN KONSEYİ BAŞKANI SCOWCROFT ANKARA'DA

-Cumhurbaşkanı Gül, Türk-Amerikan Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Brent Scowcroft'u Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:15.15)

-Scowcroft ayrıca, Başbakan Erdoğan ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından da kabul edilecek. (Saat:15.15/14.00)

-ÖDP GENEL BAŞKANI URAS BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras Mecliste basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:13.00)

-AVRUPA KOMİSYONU VE İNGİLTERE PARLAMENTOSU'NDAN MECLİS'E ZİYARET

-Avrupa Komisyonu Türkiye Masası Başkanı Danielsson, ilk olarak TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve daha sonra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'ü Meclisteki makam odalarında ziyaret edecek.

(Saat:16.00/17.00)

-İngiltere Parlamentosu Avam kamarasının Savunma Komitesi üyeleri, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Vahit Erdem ve Dışleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan tarafından ayrı ayrı kabul edilecek. (Saat:10.00/11.00)

-KAMU-SEN'DEN MECLİS ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve sendika üyeleri, memur maaşlarıyla ilgili Meclis Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yapacak. (Saat:12.30)

-AÇILAN KAPANAN ŞİRKETLER AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Eylül ayında kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin istatistikleri açıklayacak. (Saat:10.00)

-MİLLETVEKİLLERİNDEN GÜLDAL MUMCU'YA ÖVGÜ

-TBMM Genel Kurulu'nu 34 yıl aradan sonra ilk yöneten kadın olan Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'ya milletvekillerinden övgü yağdı. MHP'li Mehmet Şandır, "İlk gününde sayın Mumcu'yu çok olumlu buldum, daha da başarılı olacağına inanıyorum" derken, CHP'li Nur Serter, "Sayın Mumcu'yu Kamer Genç'e rağmen çok başarılı buldum" dedi.

AKP'li Zülfikar İzol'un, "Biraz heyecanı var, bazı anonslarda sıkıntı çekti, ama genel olarak başarılı buldum" diye değerlendirdiği Mumcu hakkında DTP'li Aysel Tuğluk da "Mumcu, işine hakim, kendisine güvenen bir kadın profili çizdi" dedi ve görevini disiplinle yaptığını söyledi.

-DP GENÇLİĞİ "AĞAR OLMAZSA AYGÜN" DİYOR

-DP'de 17-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak olağanüstü kongre öncesi genel başkan adayları konusundaki belirsizlik devam ederken, DP Gençlik Kolları Genel Başkanı Durul Türkmen, Mehmet Ağar'ın yeniden aday olmaması halinde Sinan Aygün'ü destekleyeceklerini açıkladı. Türkmen, "Bu köklü siyasi partiyi milletin içinden gelen, gücünü milletten alan bir lider ancak şahlandırabilir. Biz gençlik kolları olarak Genel Başkanımız Mehmet Ağar dışında bunu ancak Sinan Aygün'ün yapabileceğine inanıyoruz" dedi.

-THY, KAĞIT BİLET UYGULAMASINA SON VERİYOR

-THY Genel Müdürü Temel Kotil THY'nin 2007 sonunda kağıt bilet uygulamasına son vererek tümüyle elektronik bilete geçileceğini ve taşınan yolcu sayısının 20 milyona ulaşacağını belirterek, ?Hedefimiz en kısa zamanda THY'yi Avrupa'nın ilk beş yıldızLı havayolu yapmak ve yurtdışı pazarlarda daha hızlı büyümek olacak? dedi.

-YURTTAŞ TÜKETİMİ KISTI VERGİDE HESAP ŞAŞTI

-Tüketimdeki daralmaya bağlı olarak yılın ilk dokuz ayında dolaylı vergi tahsilatı yerinde saydı. Geçen yılın eş döneminde yüzde 75 olan dolaylı vergilerde yıl sonu hedefine göre gerçekleşme oranı bu yıl yüzde 68'de kaldı. Dolaylı vergilerin payı yüzde 69'dan yüzde 66.5'e geriledi.

-ANKARA'DA "GIDA HAKKI" SEMPOZYUMU

-TMMOB Gıda, Kimya ve Ziraat Mühendisleri odaları Dünya Gıda Günü nedeniyle, 19-20 Ekim arasında, ?Gıda Hakkı Sempozyumu? düzenliyor.

-YARGITAY: "ARKDAŞLIK TEKLİFİ TACİZ SAYILMAZ"

-Yargıtay, cep telefonuyla arkadaşlık teklifinde bulunulmasının ?taciz' sayılamayacağına karar verdi.

-SAYISAL LOTO BU HAFTA 5 TRİLYONA KOŞUYOR

-Sayısal Loto'da geçen hafta devreden 3 milyon 408 bin 556 YTL'lik ikramiyenin bu hafta 5 milyon YTL'yi geçmesi bekleniyor. Milli Piyango İdaresi yetkilileri ise bayiler önünde uzun kuyruklar oluşabileceğini belirterek, şansını denemek isteyenlere ?kupon doldurmayı son güne bırakmayın? uyarısında bulundu.

ANKA

1- TBMM Genel Kurulunda, sınır ötesi operasyon konusunda Hükümete bir yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

2- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın Ankara temasları...

- Esad için resmi karşılama töreni Çankaya Köşkü'nde yapılacak.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Suriye Cumhurbaşkanı Esad'la başbaşa görüşmesi, heyetlerarası görüşme ve basına açıklama Çankaya Köşkü'nde gerçekleşecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Esad onuruna Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek. Resmi yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

- Esad, Başbakan Erdoğan'ı Camlı Köşk'te kabul edecek. Erdoğan da Esad onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek.

- Esad, TBMM'yi ziyaret ederek Başkan Köksal Toptan ile bir araya gelecek ve ardından Meclis Genel Kurulunu selamlayacak.

- Beşşar Esad, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i Gölbaşı'ndaki evinde ziyaret edecek.

3- Halk oylamasına doğru...

- Yüksek Seçim Kurulu'nun, Anayasa değişiklik paketinden 11. cumhurbaşkanının seçimine ilişkin iki geçici maddeyi çıkaran yasanın bugün Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası halk oylaması sürecini değerlendirmesi bekleniyor.

4- (A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri

(C) Grubu'ndaki 10. maçında, Ali Sami Yen Stadı'nda Yunanistan ile karşılaşacak.

5- Brent Scowcroft'un temasları...

- Türk-Amerikan Konseyi Başkanı Brent Scowcroft, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilecek.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Scowroft'u makamında kabul edecek.

6- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, temaslarda bulunmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gidiyor.

7- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ankara'da düzenlenen

"Tarım ve İklim değişikliği/Enerji darboğazı" konulu konferansa katılacak.

8- Fransa Cumhurbaşkanı Nicolos Sarkozy, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi, cumhurbaşkanlığı sarayında kabul edecek.

9- Türkiye Haber-İş Sendikası'nca Türk Telekom'da uygulamaya konulan greve ilişkin gelişmeler izleniyor.

10- TBMM'den...

- 2008 yılı bütçesi TBMM Başkanlığına sunulacak.

- Avrupa Komisyonu Türkiye Masası Başkanı Christian Danielson, Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'ü ziyaret edecek.

- İngiltere Parlamentosu Avam Kamarasının Savunma Komitesi Üyeleri, NATO PA Türk Grubu Başkanı Vahit Erdem ve Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ile görüşecek.

- ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, basın toplantısı düzenleyecek.

11- Şehitlere tören...

- Bingöl'de mayına basarak şehit olan Jandarma Komando Er Yakup Buruş'un cenazesi Giresun'un Espiye ilçesinde, Ardahan'da askeri aracının devrilmesi sonucu şehit olan piyade er Habib Bebe'nin cenazesi ise Hilvan'da düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.

12- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

13- İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyeleri, terör ve Ermeni iddialarına tepki amacıyla Taşkışla'dan Taksim Meydanı'na kadar yürüyecek.

14- Toplantı...Ziyaret...

- Kahramanmaraş Sütçü İmam, Ondokuzmayıs, Erzincan ve Yozgat Bozok üniversitelerinde yeni akademik yılın başlaması dolayısıyla törenler düzenlenecek. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesindeki törene 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katılacak.

- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Konak Belediyesi çalışanlarını ve belediye başkanı Muzaffer Tunçağ'ı ziyaret edecek.

- TOBB ETÜ Sosyal Dayanışma ve Model Birleşmiş Milletler (MUN) Öğrenci Topluluklarının düzenlediği "Yoksullukla Mücadele Konferansı" Ankara'da gerçekleştirilecek.

- Dış ticaret finansmanı dergisi Global Trade Review (GTR) tarafından düzenlenen "Turkey Trade&Export Finance Forum", İstanbul'da yapılacak.

- Agroİstanbul İstanbul Tarım Fuarı, İstanbul'da başlayacak.

- Teknoloji Holding bünyesinde kurulan Embrio A.Ş tarafından, İstanbul'da, şirketin yeni projesine ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

15- İzmir'in EXPO 2015 adaylığı...

- İzmir'in adaylığı kapsamında Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegelerinin katılımıyla Çeşme'de düzenlenen "1. Uluslararası Herkes İçin Sağlık Sempozyumu"nda son oturum yapılacak.

- BIE delegeleri, Alaçatı'da İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın vereceği yemeğe katılacak, Kemeraltı, Agora ve Kadifekale'yi gezecek.

- Delegeler, Efes ve Meryemana'yı da ziyaret ederek, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın Efes Antik Limanı'nda vereceği yemeğe iştirak edecek.

16- Dış Ticaret Müsteşarından "DİR" değerlendirmesi...

- Müsteşar Tuncer Kayalar: "Dahilde İşlemi Rejimi (DİR) kapsamında ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 235. Sistem ithalatı değil, ihracatı artırıyor."

-"DİR kapsamında her bir birimlik ithalat, 2,4 birimlik ihracatı sağlıyor"

- "Cari açığı düşürmek için DİR'de kısıtlama yapılması, Türkiye'ye ihracat pazarlarını kaybettirir."

17- TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki:

- "Bulgaristan demir yollarıyla, 100 yolcu vagonunun modernizasyonu ve 50 adet yeni muhtelif yolcu vagonunun temini konusunda anlaşmaya vardık."

- "AB ülkelerine, dizel tren set ve yolcu vagonu satışlarımız olacak."

18- Beko Basketbol Ligi'nde 2. hafta, çeşitli kentlerde yapılacak 8 maçla tamamlanacak.

19- TFF 2. Lig, 3. ve 5. grupta 10. hafta maçları oynanacak.

20- Erkekler Voleybol Birinci Ligi'ne Ankara, İstanbul ve Muğla'da yapılacak 3 maçla devam edilecek.

21- Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Türkiye ile Yunanistan (A) Milli Futbol Takımları arasında yapılacak 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçı öncesi, iki ülke basın mensuplarına Sardunya Restaurant'ta dostluk yemeği verecek.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber