YSK son noktayı koydu: Referandum yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21 Ekim referandumunun ertelenip ertelenmeyeceği YSK'nın saat 13.00'teki toplantısının ardından belli olacak.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın dün yaptığı açıklamada, ?Biz, Yüksek Seçim Kurulu olarak Anayasa değişiklik paketinin Resmi Gazete'de yayınlanması halinde önümüzde iki seçenek olduğunu açıkladık. Seçeneklerden biri yeni bir seçim takvimi belirlemek. Diğeri de oylamanın yapılmasına onay vermek. Yapılacak oylama sonrasında gümrüklerde kullanılan oyların sonucu etkilememesi halinde de seçim sonuçlarının geçerli sayılmasını sağlamak. Örneğin, ?evet' ile ?hayır' oyları arasındaki fark 1 milyon çıktı. Gümrüklerde kullanılan oy miktarı da 16 bin çıktı. Gümrüklerdeki oylar sonucu etkilemeyeceği için seçim sonucunu geçerli kabul edebiliriz" diye konuştu.

YSK Başkanı Aydın, TBMM'de anayasa değişikliği paketinden tartışma yaratan geçici 18. ve 19. maddelerinin çıkarılması yönündeki değişikliğin kabulünden sonra, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasını bekleyeceklerini belirtti. Aydın, kararın yarın yayımlanması halinde YSK'nın toplanacağını ve iki seçenek üzerinde tartışıp kararlarını açıklayacaklarını belirtti.


Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 21 Ekim'de yapılacak anayasa değişikliği paketinin halk oylamasının ertelenip ertelenmeyeceğini görüşmek üzere toplandı.

YSK'daki toplantı saat 13.25'te başladı.

Kurul, halk oylamasına sunulan anayasa değişikliği paketinden 11. Cumhurbaşkanının seçimine ilişkin 2 geçici maddenin yine bir anayasa değişikliği ile metinden çıkarılmasının ardından ortaya çıkan yeni durumu değerlendirecek.

Toplantının ardından verilen kararın açıklanması bekleniyor.


Yüksek Seçim Kurulu(YSK), referandum tartışmasına son noktayı koydu. Muammer Aydın'ın başkanlığında toplanan Kurul, Pazar günü yapılacak olan referandumun ertelenmemesine karar verdi.

Aydın, yaklaşık 2 saatlik toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, referandumun 21 Ekim tarihinde yapılacağını söyledi.

Anayasa'da yapılan değişikliklerden sonra 21 Ekim'de yapılacak Referandum'la ilgili toplanan YSK, iki saatlik görüşmenin ardından, referandumun daha önce belirtilen tarihte yapılması kararını verdi. YSK Başkanı Aydın, bu yöndeki kararın oy çokluğu ile alındığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber