Öğretim üyelerinin özlük hakları gözetilmeli

Haber Giriş : 19 Ekim 2007 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Mimam, 2008 yılında uygulanmaya başlanacak doktorların tam gün çalışmasını öngören yasayı desteklediklerini açıkladı.

Miman, ancak özlük hakları konusunda üniversite hastanelerinde görev yapan öğretim üyelerinin gözetilmesi gerektiğini söyledi.

Tam gün sisteminin doktorların mesleklerini en iyi icra edebilecekleri ve en fazla verimli olabilecekleri bir uygulama olduğunu belirten Miman, yasa çıkarken üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinin durumunun ayrıca ele alınması gerektiğine işaret etti.

Miman, öğretim üyelerinin tıbbi hizmet, tıbbi araştırma ve sağlık eğitimi alanlarında faaliyet gösterdiklerini belirterek, "İşi sadece tıbbi hizmet vermek olan kamu doktorları ile öğretim üyelerinin performans değerlendirmelerinin aynı şartlarda yapılması adaletsizlik olur. Üniversite hastanelerinde görev yapan öğretim üyelerinin performans değerlendirmelerinin bağımsız olarak yapılması gereklidir." şeklinde konuştu.

Miman döner sermaye ve performans değerlendirmeleri bağımsız yapılması gereken öğretim üyelerinin özlük haklarının da iyileştirilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber