SGK: Yeniden emekli olmayı engelleyen düzenlemede eksik yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2007 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilerin aylıklarını kestirip kısa süre çalıştıktan sonra yüksek emekli maaşı alabilmek için yeniden emekli olmalarını engelleyen değişiklikte bir eksiklik bulunmadığını bildirdi.

SGK'dan, 5698 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu ile Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile ilgili basına yansıyan haberlerle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Söz konusu haberlerde, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun 63. maddesinde değişiklik yapan kanunun hatalı olduğunun ve yeni düzenleme doğrultusunda aylık hesaplanması yapılması halinde, vatandaşa 4 kat daha fazla aylık bağlanacağının belirtildiğine işaret edilen açıklamada, düzenlemeyle ilgili bilgiler verildi.

Açıklamada, "506 sayılı kanunun, ilgili diğer kanunlarda emeklilik sonrası çalışmaya ilişkin aylığın hesabıyla ilgili yapılan değişiklik metninde bir eksiklik bulunmamakta olup, haberlerde bu konu ile ilgili iddia edilen hususlar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber