Tek bilette kademeli fiyat sistemi 22 Ekim'de başlıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2007 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaşımda entegrasyon çerçevesinde 1 Temmuz 2006 tarihinde tek bilete geçen ve TCDD, ÖHO, Deniz Motorları'nı da entegrasyona dahil eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sistemde yeni düzenlemeler yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kademeli fiyat sistemiyle tüm toplu taşıma araçlarında yapılan yolculuklarda aktarma süresinin 120 dakikaya çıktığına değinildi. Bu süre şimdiye kadar 90 dakika olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Aynı hatta aktarmalara mümkün hale geliyor. Daha önce aynı hatta aktarmalara imkan tanınmıyordu ve tam Akbil'le ücretlendiriliyordu. Buna göre, tam Akbil, 1,25 YTL, öğrenci Akbil 0.80 YTL, mavi Akbil 100 YTL (1 Aylık) fiyatları değişmedi. Sürekli

Akbil'de (günlük, haftalık, 15 günlük ve bir aylık) tam ve öğrenci fiyatları da aynen korundu" denildi.

Açıklamada, sistemin 22 Ekim'den itibaren şu şekilde işleyeceği belirtildi:

"Halen olduğu gibi, birinci binişler 1,25 YTL olarak işlem görecektir. 120 dakikada 5'i aktarma olmak üzere toplam 6 yolculuk yapılabilecektir. Aktarmalar 62 kuruş olarak ücretlendirilecektir. Buna göre; şimdiye kadar, aktarma yapmadan tek binişle seyahat eden yolcular yine eskisi gibi 1,25 YTL ödeyeceklerdir. Burada her hangi bir değişiklik söz konusu değildir. İkisi aktarma biri ilk biniş olmak üzere toplam 3 yolculuk 2,5 YTL'ye yapılırken, yeni düzenleme ile aynı yolculuk 2,49YTL'ye yapılmış

olacaktır. Yani burada da fiyatlar aynen korunmaktadır. 120 dakika içerisinde toplam 5 aktarma ve biri de ilk biniş olmak üzere 6 yolculuk yapanlar her aktarma için 62 kuruş ödeyeceklerdir."

Topkapı-Avcılar Metrobus ve Edirnekapı-Sultançiftliği hafif metro hattında indirimin süreceği belirtilen açıklamada, "Yılbaşına kadar yüzde 50 indirimli bilet uygulaması yapılan Topkapı-Avcılar Metrobus Hattı ile Edirnekapı-Sultançiftliği hafif metro hattında uygulama ilk binişlerde 62 kuruş, aktarmalarda 31 kuruş olarak devam edecektir. Bu düzenlemeyle biriken enflasyon oranlarında otomatik fiyatlandırma uygulamasına da geçilmiş olacaktır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber