Şehidin vasiyeti: Cenazemde ağlamayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2007 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit düşen 5 aylık asker olan Bursalı Jandarma Komando Er Samet Saraç'ın, Ağustos ayında dağıtım iznine geldiği memleketinde arkadaşları ve komşularına 'Hakkınızı helal edin, şehit olacağım, şehit olarak cenazem gelirse kimse ağlamasın' dediği öğrenildi.

Şehit babası Musatfa Saraç ise; "Bir şehit babası ne hissediyorsa onu yaşıyorum, acımız büyük." dedi.

Mayıs ayında Erzincan'da piyade er olarak acemi eğitimine başlayan ardından jandarma komando olan Samet Saraç, Ağustos ayında dağıtım iznine geldiğinde mahalledeki arkadaşlarına 'Hakkınızı helal edin, şehit olacağım" demiş.

Acılı haber Saraç'ın merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi İnen Sokak'taki evine dün gece ulaştı.

Askeri yetkililer ilk olarak 'İsim benzerliği olabilir, ama her türlü habere hazırlıklı olun' dedi. Gece yarısı tekrar eve gelen askeri yetkililer, 'Şehit bizim evladımızmış' dediler.

Ardından Saraç'ın babası Musatfa, anne Fahriye ve kardeşi Sunay Saraç, gözyaşlarına boğuldu. Bu sabah saatlerinde gazetecileri evinde kabul eden Saraç ailesinin metanetli duruşu dikkat çekti.

Marangozluk yaptığı öğrenilen 45 yaşındaki acılı baba, 'Bir şehit babası ne hissediyorsa ben de onu yaşıyorum, acımız büyük' dedi. Anne Fahriye Saraç ise gözyaşlarına boğulurken askere gitmeye aday 17 yaşındaki Sunay Saraç da, anne ve babasının acısını paylaştı.

Baba Mustafa Saraç, oğluyla son olarak Ramazan Bayramı'nda görüştüğünü, oğlunun "Baba Havan'a geçtim, endişe etmeyin, bizim o olaylarla ilgimiz yok" dediğini aktardı.

Öte yandan Samet Saraç'ın Ağustos ayında dağıtım iznine geldiğinde Hakkari'ye gitmeden önceki son gecede arkadaşlarıyla sohbet ettiği ve "Hakkınızı helal edin, şehit olacağım. Şehit olarak cenazem gelirse, kimse cenazemin yanında ağlamasın" dediği öğrenildi.

Saraç'ın evinin çevresi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber