Diyarbakır'a teknokent kurulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç, teknokent ile yeni firmaların kurulmasıyla işsizlik sorununun çözümüne katkı sunulacağını söyledi.

Canoruç, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Federasyonu Başkanı Şehmus Akbaş, Güneydoğu Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Raif Türk ve ilgili destekçi kuruluş temsilcileriyle Teknokentin kuruluşunun hızlandırılması için rektörlükte düzenlenen toplantıda, teknokentin kent ve üniversite için büyük önem taşıdığını söyledi.

Canoruç, iş adamları ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının talebiyle başladıkları ''Dicle Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'' projesinin 10 Ekim'de Resmi Gazete'de yayınlanarak kurulmasının kesinleştiğini belirtti.

Teknokent içinde faaliyet gösteren firmaların elde ettiği kazançlar, gelir ve kurumlar vergisinden muaf olacağını, araştırmacı, yazılımcı ve AR-GE personelinin bu görevleri ile ilgili ücretleri her türlü vergiden muaf olduğunu ifade eden Canoruç, şöyle konuştu:

''Üniversite öğretim elemanları, buradaki şirketlerde görev alabilir, hatta kendi şirketlerini kurabilirler. Elde edecekleri kazançlar her türlü vergiden ve döner sermaye mevzuatından muaftır. Teknokent ile üniversite ve sanayi işbirliği en üst düzeye çıkacak. Yeni firmaların kurulmasıyla işsizlik sorunun çözümüne katkı sunulacak.''

Canoruç, katılımcılara, teknokent projesinin başlangıcından, onayına kadar geçen sürede neler yapıldığına ilişkin bilgi verdi.

Vali Mutlu ise ilk etapta teknokent bünyesinde bir şirket oluşturulacağını ifade ederek, ardından teknokentin tam olarak faaliyete geçeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber