Mehmetçik Irak sınırını 50 kilometre geçti

Haber Giriş : 24 Ekim 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmetçik 50 km içeride

Hakkari'de 12 askerimizin şehit edilmesinin ardından teröristleri çembere alan Mehmetçik Irak sınırını 50 kilometre geçti.

BİLAL ÇETİN/ANKARA

Türk askeri Hakkari'de Mehmetçik'e karşı hain saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için ?sıcak takip? çerçevesinde Irak'a girdi. Türk F-16'ları, Irak sınırının 50 kilometre güneyindeki terör kamplarına nokta atışları yapıyor. Topçular, terörist yuvalarını döverken, kara birlikleri ve Sikorsky helikopterler de Kuzey Irak içlerinde sıcak takip harekatına katılıyor.

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, AK Parti grubundaki konuşmasında, PKK'ya yönelik sıcak takip operasyonlarının devam ettiğini, sınırdan 20 kilometre içeride bulunan birliklerimizin takviye kuvvetlerle birlikte güneye kaydırıldığını söyledi.

Meclis'ten alınan tezkere sonrası hükümet, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK), Irak'a sınırötesi operasyon yapılmasına yönelik yetki verdi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti MYK toplantısında ?TSK'ya gir yetkisi verildi. Zamanını ve kapsamını TSK belirleyecek? dedi. Bu yetkiyle birlikte Mehmetçik'in ?sıcak takip? çerçevesinde Irak sınırından içeriye 50 kilometre kadar girdiği öğrenildi.

TOPLANTIDA KONUŞULDU

Bakan Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında yapılan toplantıda alınacak bütün tedbirlerin konuşulduğunu ve gerekli yetkinin TSK'ya verildiğini belirterek, ?Hükümet olarak biz yetki verdik. Operasyonun zamanını, şumulünü ve kapsamını TSK belirleyecek? dedi.

YENİŞAFAK

Sıcak takip yapıyoruz F-16'lar 40 km. girdi!

Kuzey Irak'a operasyon yapıldığını açıkladı: Savaş uçaklarımız sınırdan 40 kilometre içeri girdi

Başbakan Erdoğan'ın İngiltere ziyareti nedeniyle, AKP MYK pazartesi akşamı Siyasi İşler Başkanı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda terör olaylarıyla ilgili bilgi vermesi istenen Cemil Çiçek, Irak'ın kuzeyine sıcak takip niteliğinde operasyon yapıldığını söyledi.

Hava ve karadan

VATAN'ın edindiği bilgiye göre, Türkiye-ABD arasında yürütülen diplomatik temaslara ilişkin MYK üyelerine bilgi veren Çiçek, PKK kamplarına hem kara hem de havadan sıcak takip yapıldığını söyledi: ?Türk halkının beklediği şeyler yapılıyor. Birçok adım atılıyor. Ama bunları, burada açıklamam mümkün değil. Şunu söyleyebilirim; savaş uçaklarımız (F-16) sınırdan 40 kilometre içeri girdi. Ayrıca topçularımız da nokta atışı yapıyor.?

Vietnam uyarısı

MYK'da, ABD'nin operasyona karşı olduğu üzerinde de duruldu. ABD yönetiminin, ?Türkiye, Irak'a girerse Vietnam'da yaşanan durumlar ortaya çıkar? endişesini taşıdığı konuşuldu.

Helikopterler terör yuvalarını bombaladı

SaldIrInIn ardından Kuzey Irak sınırında başlayan askeri hareketlilik giderek artıyor. Diyarbakır 2'inci Hava Taktik Komutanlığı'ndan önceki gece ve dün havalanan F-16'lar sınır boyunda keşif uçuşlarını aralıksız sürdürdü. Jetler gün boyu Yüksekova Dağlıca bölgesi ile Çukurca'nın Üzümlü Köyü üzerinde uçtu. Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'na da helikopterler sürekli iniş kalkış yaptı. Pistte 3 skorsky helikopter hazır bulundurulurken, ambulanslar da bölgede bekletildi. Kobra tipi helikopterlerle terör yuvaları bombalandı.

60 araçlık mühimmat

DİyarbakIr üzerinden giden yaklaşık 40 araçlık konvoy, Şırnak'ın Cizre ilçesinden geçerek Uludere kesiminde sınır boylarına konuşlandırıldı. Konvoyda, toplar, askerler ve kapalı kasa kamyonlarda taşınan mühimmat olduğu görüldü. Konvoyun geçiş güzergahında sıkı güvenlik önlemleri alınırken, havadan helikopterler de eşlik etti. Önceki gece de Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 20 araçlık konvoy ile özel eğitimli Jandarma Özel Harekat Timleri Kato Dağı'na çıkmıştı. Askerlerin çıkışının ardından Jandarma Komutanlığı'ndan top seslerinin yükseldiği duyuldu.

Haber: Veli TOPRAK-ANKARA/VATAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber