F-16'lar Diyarbakır'dan bomba yüklü havalandı; rota Kuzey Irak

Haber Giriş : 24 Ekim 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERÖR YUVALARI İMHA EDİLDİ

Güneydoğu'da başlatılan operasyon devam ederken, Diyarbakır'daki hava trafiğinde de hareketlilik yaşanıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyündeki saldırıdan sonra özellikle Şırnak, Hakkari, Siirt ve Van'ın kırsal kesimlerinde başlatılan temizlik harekatı sürüyor. İç kesimlerdeki operasyonun yanı sıra sınır kesiminde de operasyona devam ediliyor.

Operasyon bölgelerinde yapılan arazi aramalarında teröristlere ait çok sayıda sığınağın ortaya çıkarıldığı ve içerisindeki yaşam malzemeleriyle birlikte imha edildiği bildirildi.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve bölgeden temizlenmesi amacıyla başlatılan operasyona havadan da destek sağlanıyor.

Öte yandan, Diyarbakır'da da hava trafiğinde hareketliliğin yaşandığı görüldü. Operasyona hava desteği sağlayan skorsky ve kobra helikopterlerin yanı sıra Diyarbakır'dan kalkan savaş uçaklarının da gerçekleştirdikleri sortilerle teröristlerin yuvalarını bombalayarak imha ettiği bildirildi.

ANADOLU AJANSI

Reuters: Türk uçakları Irak'taki PKK hedeflerini iki gün bombaladı

Reuters ajansının haberine göre Türk savaş uçakları Irak sınırının içindeki PKK hedeflerini bombaladı. Aynı habere göre askeri yetkililer hava operasyonlarının pazardan salıya kadar yapıldığını doğruladı.

Yapılan açıklamada savaş uçaklarının 20, yer birliklerinin ise 10 km Irak sınırından içeri girdikleri ve 34 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Açıklamada saldırıların küçük sortilerden oluştuğu ve ABD ve Irak'ın karşı çıktığı geniş çaplı operasyonun olmadığı da yer aldı. Askeri yetkili bugün benzeri bir saldırının gerçekleşmediğini belirterek operasyonda yer alan birliklerin Türkiye'ye geri döndüğünü söyledi.

MİLLİYET

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK kamplarına yapmayı planladığı olası sınırötesi harekat öncesi Diyarbakır'da hava trafiği arttı.

Diyarbakır'da dün geceden beri itibaren bomba yüklü F-16 savaş uçakları peş peşe havalanıyor. Diyarbakır'dan kalkan savaş uçaklarının Kuzey Irak sınırındaki PKK kamplarını bombaladığı iddia ediliyor.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in dün gece 'F-16'larla sıcak takibin yapıldığı' yönünde açıklama yaptığı saatlerden itibaren Diyarbakır'ın savaş uçaklarının yoğun trafiğine sahne olması dikkat çekti.

Bugün sabah saatleri ile öğleden sonra bomba yüklü 6 tane F-16 savaş uçağı Diyarbakır İkinci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı Sekizinci Ana Jet Üst Komutanlığı'ndan havalanarak Kuzey Irak sınırına doğru gitti.

Diyarbakır'da dün geceden beri F-16 trafiğinin yaşanıyor. Bir askeri helikopter ise F-16 uçakların havalandığı sırada Diyarbakır semalarında tur atıyor.

Uçakların havalandığı İkinci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alınıyor. Havalanan uçakların en iyi görüldüğü İskanevleri Mahallesi'nde asker-polis işbirliğiyle basın mensuplarının görüntü alması engelleniyor.

Bu arada Diyarbakır İkinci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı Sekizinci Ana Jet Üst Komutanlığı'ndan kalkan 2 tane savaş uçağı ise Diyarbakır'ın batısında güneyindeki Karacadağı'nda keşif uçuşu yaparak birliğine geri döndü.

Öte yandan alınan bilgilere göre; dün geceden beri Diyarbakır İkinci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı Sekizinci Ana Jet Üst Komutanlığı'ndan yaklaşık 16 kez F-16 uçuşu gerçekleştirildi. Her seferinde 2- 3 ya da 6'şarlı kalkan uçaklar Mardin'in Nusaybin ilçesi üzerinden Kuzey Irak sınırı istikametinde uçuş yapıyor.

ZAMAN

Diyarbakır'dan savaş uçakları bomba yüklü kalktı24 Ekim 2007

Turan GÜLTEKİN- Muharrem KONTAZ/DİYARBAKIR, (DHA)

TÜRKİYE'nin olası sınır ötesi operasyonu öncesinde, PKK'ya karşı sürdürülen operasyonlara hava desteği sağlayan F- 16 savaş uçakları ile Kobra helikopterler, Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan bomba yüklü havalanıyor.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde geçen pazar günü PKK'lı teröristlerin askeri birliğe düzenlediği saldırıda 12 askerin şehit düşmesi ve 8 askerin kaçırılması üzerine günlerdir konuşulan sınır ötesi operasyonda geri sayım başladı. Bir yandan Mehmetçiğin sınır ötesi operasyonu için hazırlıklar devam ederken, zaman zaman da Kuzey Irak'daki PKK kampları top atışlarıyla dövülüyor.

Yurt içinde yuvalanan teröristlerin imhası için Şırnak'ın Gabar, Cudi ve Kato dağlarından başlatılan operasyonlar devam ederken, savaş uçakları ve helikopterler de hava desteği sağlıyor.

DİYARBAKIR'DAN KALKAN UÇAKLAR

Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda son birkaç gündün yoğun trafik gözleniyor. Daha önce belil saatlerde eğitim uçuşlarının yapıldığı Diyarbakır Üssü'nde konuşlanan F-16 savaş uçukları son günlerde gece gündüz ayrımı olmadan günün her saatinde bomba yüklü olarak havalanıp operasyon bölgelerinde terörist inlerine bomba yağdırıyor. Teröristlerin bulunduğu yelerin koordinatları verilir verilmez havalanan uçaklar ve helikopterler, hedeflere bomba yağdırıp üsse dönüyor.

Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bugün de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun uçak ve helikopter trafiği başladı. Bomba yüklü havalanan F- 16 savaş uçakları ile Kobra helikopterler, hedefleri bombaladıktan sonra üsse döndü.

Yabancı ajanslar doğruladı

Uluslararası Haber Ajansları Reuters ve Associated Press, askeri kaynaklara dayandırdığı son dakika haberlerinde, Türk savaş uçaklarının ve topçusunun Kuzey Irak'taki PKK kamplarını pazardan salı gününe kadar aralıksız bombaladığını duyurdu

HÜRRİYET

Reuters haber ajansı, Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesinin ardından, Türk savaş uçakları ve askerlerinin Irak'taki terör örgütü PKK hedeflerine iki gün boyunca saldırı düzenlediğini duyurdu.

Ajans, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Kuzey Irak'a düzenlenen operasyonun pazardan salı akşamına kadar sürdüğünü kaydetti.

Reuters, Türk F-16'larının saldırılarının geniş çaplı olmadığını, geçmişe göre "küçük" sortiler yapıldığını aktardı.

Habere göre, Irak'taki operasyona katılan Türk askerleri daha sonra Türkiye'ye geri döndü. Saldırının, "büyük" harekatın bir parçası olmadığı kaydedildi.

Associated Press haber ajansı da, bir hükümet yetkilisine dayanarak verdiği haberinde, Türk ordusunun Irak'taki şüpheli hedefleri vurduğunu duyurdu.

Ajansın haberine göre, geçtiğimiz pazar günü Hakkari'de 12 askerin şehit olmasının ardından Türk topçuları salı akşamı Irak'taki bazı hedefleri topa tuttu.

Dün sızan bilgilerde, sınırdan 40-50 kilometre ötedeki hedeflerin bombalandığı belirtilmişti.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'na bilgi veren hükümet sözcüsü Cemil Çiçek de saldırıdan hemen sonra askeri birliklerin sınırlı bir alanda operasyon başlattığını söylemişti.

Çiçek, "Daha da ileri gideceğiz. Zamanı Türk Silahlı Kuvvetleri belirleyecek. Yeterince kaynak aktarıldı" diyerek, ABD ile istihbarat paylaşımı yapıldığı bilgisini vermişti.

CNNTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber