Teziç: İç barışımız ve huzurumuzun yok olmasına izin vermeyeceğiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erdoğan Teziç, terörle mücadelenin ısrarla ve kararlılıkla devam etmesi için herkese sorumluluk düştüğünü söyledi. Teziç, "Öfkemiz ne denli büyük olursa olsun, bunun iç barışımızı ve huzurunu yok etmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Rektörler Komitesi, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç başkanlığında, son günlerde artan terör olayları ile ilgili olağanüstü toplantı. Toplantı sonrasında ortak bildiriyi Erdoğan Teziç okudu. Teziç, bölücü terör örgütünün son günlerde artan hain saldırılarının, Türk ulusunun acısı ve öfkesini doruk noktaya çıkardığını söyledi.

"Yıllardır devam etmekte olan terörün iç ve dış desteklerine bakıldığında, verilen mücadelenin yalnızca bir terör örgütü ile mücadele etmenin çok ötesinde olduğu görülür" diyen Teziç, bu mücadelenin ısrarla ve kararlılıkla devamında hekese sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve güvenlik güçlerine, bölücü teröre karşı verdikleri mücadelede güven ve inancın tam olduğunu ifade eden Teziç, "Terör örgütünün, yabancı askeri görevlilerin gözleri önünde, ayrıca Irak'taki merkezi hükümetin ve Kuzeydeki yerel yönetimin himayelerinde, eylemlerini sürdürdükleri herkes tarafından bilinmektedir. Bunun yanı sıra, maalesef, bazı Batılı siyasi çevre ve yayın organları, söylem ve yazılarında terör örgütü mensuplarını, sözde özgürlük savaşçıs olarak tanıtırken, bu eylemleri Batı kamuoyunda haklı göstermeye çalışmaktadırlar" diye konuştu.

Teziç, en üstün güç olan ulus egemenliğinin, kaderde, kıvançta ve tasada birleştirdiğini ifade ederek, şöyle dedi: "Asırlar boyu, aynı topraklarda birlikte yaşayan insanlarımız arasında, nefret ve husumet yaratarak, birbirleriyle çatışacakları bir ortam oluşturmayı amaçlayan terör örgütünün bu tür eylemleri, hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaktır. Türk Ulusu, teröre karşı alınacak her türlü tedbirin ve sergilenecek kararlılığın arkasında bulunacaktır.

Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, kederli ailelerinin ve yakınlarının derin acılarını bütün kalbimizle paylaşıyoruz. Öfkemiz ne denli büyük olursa olsun, bunun iç barışımızı ve huzurumuzu yok etmesine asla izin vermeyeceğimizi, Rektörler Komitesi olarak kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Teziç'in ortak bildiriyi okumasının ardından, salondaki rektörlerin ayağa kalkarak alkışladıkları görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber