İstanbul'da bazı yollar 28 Ekim'de kapalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2007 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29. Kıtalararası Avrasya Maratonu sebebiyle 28 Ekim pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 29. Kıtalararası Avrasya Maratonu sebebiyle, 28 Ekim pazar günü saat 07.00'den itibaren maraton bitimine kadar, trafiğe kapatılacak yollar şöyle:

"Kadıköy Göztepe gelişi Boğaziçi Köprüsü istikameti TEM ayrımından itibaren, E-5 Otoyolu Boğaziçi Köprüsü Mecidiyeköy arası her iki yönde, Boğaziçi Köprüsü geliş gidiş olarak, Mecidiyeköy girişi, tercihli yol (Mecidiyeköy Meydan, Şişli Cami önü, Şişli Osmanbey, Harbiye, Divan Oteli Kavşağı) bu yollara çıkan bütün ara yollar gidiş geliş olarak, Taksime çıkan bütün cadde ve sokaklar (Gümüşsuyu, İstiklal, Sıraselviler ve Tarlabaşı Taksim çıkışı), Tarlabaşı Bulvarı ve bulvara çıkan bütün cadde ve sokaklar, Şişhane Meydanı, Perşembe Pazarı Caddesi, Karaköy, Fındıklı, Kabataş, Dolmabahçe arası Meclis-i Mebusan Caddesi, Beşiktaş Akaretler Dolmabahçe arası, Dolmabahçe Caddesi, Atatürk Köprüsü, Atatürk Bulvarı - M. Kemal Caddesi, Sahil Kennedy Caddesi-Nixs Otel önüne kadar, Nixs Otel önü - Sahil Kennedy caddesi-Sirkeci-Eminönü, Galata Köprüsü."

Alternatif güzergahlar

Yolların kapatılması dolayısıyla Asya yakasından Avrupa yakasına geçmek isteyen sürücülerin Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü, Çamlıca turnikelerinden gelip Boğaziçi Köprüsünü kullanacak araçların Kozyatağı, TEM Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü kullanması öneriliyor.

Mecidiyeköy Taksim Divan kavşağı arasını kullanacak sürücülerin Halaskargazi ve Cumhuriyet Caddesini, Divan kavşağından Dolapdere Kasımpaşa Kulaksız Halıcıoğlu istikametine gidecek sürücülerin ise Piyalepaşa Bulvarı ve istikametine yönelmeleri tavsiye ediliyor.

Eminönü'nden Beşiktaş istikametine gidecek olan sürücülerin Balat Haliç E-5 Barbaros Bulvarı istikametini, Beşiktaş'tan Karaköy istikametine gidecek olan sürücülerin de Spor Caddesi, Bayıldım Caddesi, Fındıklı Salı Pazarı Karaköy istikametini kullanmaları isteniyor.

Beylerbeyi Köprü katılım istikametine gidecek olanlar ile Beylerbeyi ve Üsküdar istikametinden gelip Boğaziçi Köprüsünü kullanacak sürücülerin, Beylerbeyi Beykoz yolunu takiben Beykoz Kavacık Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü, Altunizade Millet Parkı ışıklardan köprü katılımına gelecek olanlar ile Bağlarbaşı ve Altunizade istikametinden gelip Millet Parkı ışıklar yanından Boğaziçi Köprüsünü kullanacak sürücülerin de, Kısıklı caddesini takiben Ümraniye Çakmak veya Yeni Bulgurlu Libadiye Caddesinin girişinde Şile yolunu takiben TEM yoluna girmesi tavsiye ediliyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü, Uzunçayır TEM katılımına gelecek olanlar ile Kadıköy-Göztepe ve E-5'i takiben Boğaziçi Köprüsü istikametine gelecek olan sürücülerin Uzunçayır'dan Çamlıca turnikeler istikametine dönüş yapıp, ayrıca Ankara istikametinden gelen sürücülerin de Kozyatağından TEM otoyolu katılımına girerek Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne yönelmeleri isteniyor.

TEM yolu Çamlıca istikameti çevre yolu katılımına girecek sürücüler ile TEM Güneyyol ve Ümraniye istikametinden gelen sürücülerin Çamlıca 1. Çevreyolu trafiğe kapalı olacağından Kozyatağı istikametine devam ederek, Ataşehir Köprü altından dönüş yaparak Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü kullanmaları öneriliyor.

Sahil Kennedy Caddesini kullanmak isteyen sürücülerin E-5 güzergahını, Taksim istikametinden Unkapanı istikametine gidecek olan sürücülerin ise Kasımpaşa'dan çevre yolunu kullanmaları tavsiye ediliyor.

Feribot seferleri de iptal

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), 29. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu nedeniyle sahil yolu ve Yenikapı'ya bağlantılı yollar trafiğe kapalı olacağından, bazı hızlı feribot seferlerini iptal etti.

Buna göre, Yenikapı-Yalova ve Yalova-Yenikapı arasındaki saat 09.30, Yenikapı-Yalova ve Yalova-Yenikapı arasındaki saat 11.30 hızlı feribot (araç ve yolcu) seferleri iptal edildi.

Araçsız yolcular için Yalova-Yenikapı arasında saat 10.00'da, Yenikapı-Yalova arasında saat 11.30'da deniz otobüsü ek seferleri düzenlenecek.

Ayrıca, 28 Ekim pazar günü yapılması gereken Avşa-Marmara-Sarayburnu seferi, aynı saatlerde 29 Ekim pazartesi günü yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber