İstanbul'da, öğrenciler mehmetçiğe 3.5 milyon YTL'lik yardım topladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2007 20:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İSTANBULLU ÖĞRENCİLERDEN MEHMETÇİĞE 3.5 MİLYON YTL'LİK DESTEK

- ÖĞRENCİLERİN TERÖRLE MÜCADELEYE DESTEK BAĞIŞI ÇEKİ, İSTANBUL VALİSİ MUAMMER GÜLER VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ATA ÖZER TARAFINDAN MEHMETÇİK VAKFI İSTANBUL TEMSİLCİSİ EMEKLİ TUĞGENERAL KUTAY SÜKAN'A VERİLDİ

Ö.FARUK AYDEMİR

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da öğrencilerin terörle mücadeleye destek kampanyası için topladığı 3.5 milyon YTL'lik yardım çeki, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer tarafından Mehmetçik Vakfı İstanbul Temsilcisi emekli Tuğgeneral Kutay Sükan'a verildi.

İstanbul'da öğrencilerin terörle mücadeleye destek amacıyla topladıkları 3.5 milyon YTL'lik bağış çeki, İstanbul Valiliği'nde düzenlenen törenle Mehmetçik Vakfı'na verildi. İstanbul Valiliği'nde gerçekleştirilen törene Vali Muammer Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ve Mehmetçik Vakfı İstanbul Temsilcisi emekli Tuğgeneral Kutay Sükan katıldı.

Vali Güler, terör saldırıları sonrası Türkiye'de ve İstanbul'da ortaya çıkan duyarlılıkla çeşitli yardım kampanyalarının düzenlediğini hatırlatarak, "Son olaylara müteakip İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün önderliğinde öğrencilerimizin bu konuda yardım toplamasına izin verilmiştir. Kısa sürede 3.5 milyon YTL'lik bir yardım toplanmıştır" dedi.

Ata Özer de son günlerde birçok şehit verilmesine neden olan PKK saldırılarını İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak lanetlediklerini belirtti. Özer, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini ortadan kaldırmak amacıyla yaklaşık 30 yıldır karşı karşıya kaldığımız PKK terörünü son günlerde yaptığı eylemleri lanetliyoruz. Uğruna seve seve can verdiğimiz ve can vermekten kaçınmayacağımız bu ülkenin evlatları olarak her zaman ve her yerde bu hain terör odaklarına karşı uyanık

ve tedbirli olma gereğini vurgulamak istiyorum. Şehitlerimizin ailelerine aktarmak üzere İstanbul'da toplanan çeki Mehmetçik Vakfı'na takdim ediyorum" diye konuştu.

Emekli Tuğgeneral Kutay Sükan da kampanyaya katılan öğrenciler başta olmak üzere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, "Bildiğiniz gibi biz 1982'den beri şehit, gazi ve engelli er ve erbaşlarımıza destek vermekteyiz. Sosyal ve ekonomik destek sağlamaktayız. Mehmetçik Vakfı daha da güçlenerek ileri gidecek. Türkiye Mehmetçiğe, Mehmetçik de Türk milletine emanettir" şeklinde konuştu.

Vali Güler ve Ata Özer, bağış çekini Sükan'a verirken, Sükan da Mehmetçiği sembolize eden heykeli takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber