Üniversiteli öğrencilerden örnek davranış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2007 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TÜRKİYE'NİN ÇEŞİTLİ ÜNİVERSİTELERİNDE ÖĞRENİM GÖREN 65 ÖĞRENCİ, ERZURUM'DA 21 YIL ÖNCE YAPTIRILAN İLKÖĞRETİM OKULUNU BAKIM VE ONARIMDAN GEÇİRİYOR

AHMET AKBUĞA

ERZURUM (İHA) - Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 65 öğrenci, Erzurum'da 21 yıl önce yaptırılan ilköğretim okulunu bakım ve onarımdan geçirerek örnek bir davranış sergiliyor.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) "Gençlik Alanında Yürütülen Sosyal Sorumluluk Çalışmaları" dalında ödüle layık görülen Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın (TOG) TOG Atak Projesi ile gençlerin ülke sorunlarına karşı duyarlı hale getirilmesi amaçlanıyor. Gençlerin öncülüğünde üretilen 300'ün üzerinde sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren TOG, yürüttüğü projelerle gençlerin toplumsal sorunlara duyarlılıklarının gelişmesini hedefliyor. Atatürk Üniversitesi (AÜ) Toplum Gönüllüleri Kulübü'nce

hazırlanan proje kapsamında çeşitli illerdeki 12 üniversiteden 65 genç, Erzurum'daki Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun iç ve dış boyası ile bahçe duvarlarını ve demir korkularını boyamaya başladı.

Proje Koordinatörü Südar Dudu, Toplum Gönülleri Kulübü olarak sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında hazırladıkları projeye çeşitli illerden 65 öğrencinin katıldığını söyledi. 1986 yılında yaptırılan Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun baştan sona bakım ve onarımdan geçireceklerini ifade eden Dudu, "Hazırladığımız projeyle topluma örnek olmak istiyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşlarını ve üniversite gençliğini eğitime katkıda bulunmaya çağırıyorum. Özellikle gençlerde bu konuda bilincin oluşması için

yaptığımız çalışmalar çok önemlidir" diye konuştu.

Okuldaki çalışmaların 3 gün devam edeceğini ifade eden Dudu, "Çalışmaları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirerek, çocuklara bayram hediyesi vermek istiyoruz. Çocukları sevindirmenin dünyanın en güzel duygusu olduğunu biliyoruz ve çalışmalarımızı bunun için 29 Ekim'de bitirip çocukları sevindireceğiz" dedi.

Projeye katılan öğrencilerin İstanbul, Marmara, Cumhuriyet, Gazi, Hacettepe, 9 Eylül, Ege, Adnan Menderes, Kafkas, 19 Mayıs, İstanbul Teknik, Atatürk üniversitelerinde öğrenim gördüğünü belirten Dudu, Erzurum dışından gelen öğrencilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde misafir edildiğini kaydetti. Dudu ayrıca, söz konusu okula kütüphane oluşturmak için de çalışma başlattıklarını ifade etti.

Toplumda eğitime destek konusunda ortak bir bilincin oluşması gerektiğini söyleyen öğrencilerden Ayşegül Göner ise, "Çevrenin sorunlarına ve okullardaki sorunlara karşı herkes duyarlı olmalı. Projede yer aldığım için çok mutluyum. Herkesi bu projeye katkıda bulunmaya davet ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber