Kayıp askerin annesinden Kürtçe ağıt

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2007 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Hakkari Yüksekova'da çıkan çatışma sonrası kaçırıldığı açıklanan 8 askerden Mardinli Er Ramazan Yüce'nin Mersin'de yaşayan ailesini ziyaret etti. Bakan Özak'ın boynuna sarılan acılı anne Fatma Yüce, Kürtçe ağıtlar yakarak oğlunun bulunmasını istedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, hafta içi vefat eden annesi Münever Fırat için taziye ziyaretinde bulunmak üzere Mersin'e gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristler tarafından kaçılan Er Ramazan Yüce'nin Çay mahallesinde evini ziyaret etti. Bakan Özak'ı karşılayan kayıp askerin annesi Fatma Yüce, boynuna sarıldığı bakana kayıp oğlu için Kürtçe ağıtlar yaktı. Bakan Özak'a gözyaşları içinde derdini anlatan anne Fatma Yüce, "Oğlum bize bakıyordu. Bize ondan başka bakacak kimse yoktu. Oğlum askere gittiğinden beri yevmiye karşılığı çalışıp diğer çocuklarıma bakıyorum. Şu an için maddi sıkıntılarım var" diye konuştu.

Bakan Faruk Özak ise çok üzgün olduklarını, kayıp ve şehit olan askerlerin ailelerinin yaşadığı üzüntüleri paylaştıklarını belirtti. Kayıp askerlerin yaşıyor olmasının sevindirici olduğunu anlatan Özak, "Çok şükür ki evlatlarımız yaşıyor. Ümit ediyorum ki önümüzdeki günlerde kavuşacağız. Görüşmelerimiz devam ediyor. Çok yakın bir tarihte 8 askerimizle hep birlikte kucaklaşacağız. Ramazan bizim evladımız. Annesi bizim annemiz. Yaşanan maddi sıkıntıları birlikte gidereceğiz" dedi.

Terör örgütünün amacının insanları bölmek olduğunu ifade eden Özak, "Bu Cumhuriyeti İstanbullusu, Diyarbakırlısı, Mersinlisi, Türkü, Kürdü, Lazı, Arabı, Çerkezi birlikte kurdu. Bu birlik ve beraberliği kimse bozamaz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bu konularda çok hassas davrandığını hatırlatan Özak şöyle devam etti: "Başbakanımız Kürtçe konuşanla teröristi ayırmak için çok hassas davranıyor. Kimse Fatma teyze ile bizi ayıramaz. Birliğimizi, beraberliğimizi korumalıyız. Tahriklere kapılmamalıyız. Çünkü terör örgütünün istediği bu."

Fatma Yüce'nin maddi sıkıntıları nedeniyle okuyan diğer oğlu Mazlum'u okuldan alacağını söylemesi üzerine Bakan Özak, aileye gerekli desteğin verileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber