MEB: Eş Durumu Kaldırılmadı

Devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansının geçtiği ve Pazar günü tüm gazetelerde yer alan haberde, MEB'in eş durumu atamalarını kaldırdığı belirtilmekteydi. MEB yaptığı açıklamada, resmi yazınının yanlış anlaşıldığını belirterek şu hususları belirti: "Yazı, diğer bakanlıklarda çalışan çeşitli meslek mensupları ile öğretmen olan eşlerine birlikte ihtiyaç duyulan yerleşim birimlerine atanmalarına yönlendirilmesi için bir işbirliği çağrısından ibarettir. Dolayısıyla öğretmenlerimizin eş durumuna bağlı atamalarının kaldırılması kesinlikle söz konusu değildir.?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ekim 2007 07:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BASIN AÇIKLAMASI

28 Ekim 2007 tarihli bazı basın yayın organlarında yer alan ve "Eş durumundan öğretmen atamalarının durdurulduğu" şeklinde yorumlanan bir haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Konunun özü şudur: Bakanlığımızca diğer bakanlıklara gönderilen "Eşi Öğretmen Olan Personel Atamaları" konulu yazıda; eş durumuna bağlı yer değiştirmelerin yarıyıl ve yaz tatilinde yapıldığından bahisle, kurumlar arasında eşgüdüm sağlanması ve öğretmenlerimizden en üst düzeyde yararlanmak üzere ülke genelinde açık bulunan pozisyonlar hakkında bilgi verilmiştir. Hatta bu bilgilerin her yıl Ekim ve Nisan aylarında güncellenerek ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderileceği, bu durumun asıl amacının eş durumu atamalarında diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli çalışmak olduğu belirtilmektedir.

Esasen bahsi geçen uygulama, atama dönemlerinde bazı kurumlarla gerek yazılı gerekse sözlü yapılan işbirliğinin bütün kamu kurum ve kuruluşlarına yaygınlaştırılmasına yöneliktir. Yazı, diğer bakanlıklarda çalışan çeşitli meslek mensupları ile öğretmen olan eşlerine birlikte ihtiyaç duyulan yerleşim birimlerine atamaların yönlendirilmesi için bir işbirliği çağrısından ibarettir.

Dolayısıyla öğretmenlerimizin eş durumuna bağlı atamalarının kaldırılması kesinlikle söz konusu değildir ve eş durumuna bağlı atama işlemlerine her yıl olduğu gibi bundan sonra da devam edilecektir.

Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı üzere Bakanlığımız tarafından diğer kamu kurumlarını bilgilendirmek ve kamu personelinden en verimli şekilde yararlanmak amacına yönelik olarak koordinasyon temin etmek maksadıyla hazırlanan ve içeriği son derece açık olan yazının, yazılı basında yer alış biçimi hayretle karşılanmıştır.

Yazılı basında konu ile ilgili olarak yer alan "Eş durumdan öğretmen atamaları yapılmayacak (Zaman)", "Öğretmenlere eş ataması kaldırıldı (Türkiye)", "Evli öğretmenler için kötü haber (H.O. Tercüman)", "Ya boşan ya ücretsiz izin al (Şok)", "Öğretmene tayin freni (Güneş)" şeklindeki başlıklar gerçekle kesinlikle bağdaşmamaktadır.

Esasen, haberlerin kaynağı olan Anadolu Ajansı çıktısında da bu anlamlara gelebilecek bir cümle bile yoktur.

Söz konusu yazımızda İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri emrine değil, ihtiyaç olan noktalara doğrudan atama yapılacağı ifade edilmektedir. Buradan eş durumuna bağlı olarak öğretmen tayini yapılamayacak sonucunu çıkarmak mümkün değildir. "Aylıksız izinli sayılma" uygulaması ise yeni bir konu değildir. 1999 yılından beri uygulaması bulunan bu yol, zorunlu değil tercihe bağlıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Basın ve Halkla

İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber