Vatan Bilgisayar, MediaMarkt'a duacı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2007 07:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, indirim promosyonlarıyla tartışma yaratan MediaMark'ın yanıltıcı reklam yapmasına rağmen çok iyi bir pazarlama taktiğiyle pazara girdiğini ileri sürdü. Tartışmalara neden olan promosyonun kendi satışlarını da artırdığını aktaran Vatan, ?Tüketici, bu mağazanın açılması öncesi plazma TV'yi 4-5 bin YTL'lik bir ürün zannediyordu. Mağaza açıldığında birçoğu stokta kalmadığı için bu ürünü alamadı, ancak ürünün o kadar pahalı olmadığı anladı ve bizim mağazalarımızdan 2 bin YTL'ye aldı.

5 YILDA % 13 BÜYÜME

Bu mağazanın çok yakınındaki Bostancı mağazamız son 1 ayda satışı en fazla yapan mağaza oldu'' dedi. Vatan, 2007 yılına kadar olan 5 yıllık süreçte yüzde 13 bin büyüme yakaladıklarını ifade etti.

Halen İstanbul'da Topkapı ve Bostancı, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Konya'da bulunan ?hiperstore''larda geniş yelpazede teknoloji ürünleri satışını yaptıklarını kaydeden Vatan, 2007 yılına kadar olan 5 yıllık süreçte yüzde 13 bin büyüme yakaladıklarını ifade etti. Bu yıl sonunda 500 milyon dolarlık ciro beklentilerinin bulunduğunu ifade eden Vatan, şöyle konuştu: ?Türkiye pazarının doygunluğa erişmesinin ardından 2010 yılında Almanya ve ABD'ye açılma hedefimiz var.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber