Tedavi ve ilaç giderlerine ilişkin genelge (Sıra no:12)

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

SAYI :B.07.0.BMK.0.06.012.390 31.10.2007 * 20796

KONU : Tedavi ve ilaç giderleri

2007 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA GENELGESİ

(Sıra No: 12 )

5018 sayılı Kanuna ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerde yer alan idarelerin tedavi ve ilaç giderleri ile ilgili olarak hak sahiplerinin Bakanlığımıza ulaşan muhtelif taleplerinde ödemelerde bazı aksaklıkların yaşandığı ifade edilmekte olduğundan, aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

Bilindiği üzere, idarelerin 2007 yılına ait tedavi ve ilaç giderlerinin karşılanması amacıyla, 5565 sayılı 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 11 inci maddesinin (f) fıkrası ile genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idarelerin ?02- Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri? tertiplerinde yer alan ödeneklerini, bu idarelerin bütçelerinde mevcut veya yeniden açılacak ?03.9 Tedavi ve Cenaze Giderleri? tertiplerine aktarmaya Maliye Bakanı yetkili kılınmış bulunmaktadır.

(1) Sıra No'lu Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgemizde, 5018 sayılı Kanuna ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerde yer alan idarelerin 2007 yılına ait tedavi ve ilaç giderlerinin karşılanabilmesi için Bakanlığımızdan ödenek aktarılması talebinde bulunmaları gerektiği belirtilmiş olup, bu kapsamda Bakanlığımıza ulaşan talepler değerlendirilerek idare bütçelerine gerekli ödenek aktarmaları yapılmaktadır.

Ancak, 2007 yılı tedavi ve ilaç giderlerini karşılamak için Bakanlığımız tarafından aktarılan ödeneklerin, kurumların taşra teşkilatlarının ihtiyaçlarının gözönünde bulundurularak dağıtılması ve harcamaların etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi hususlarında bazı aksaklıkların olduğu görülmektedir.

Bu sebeple, kamu idarelerinin mevcut ödeneklerini, başta merkez dışı birimlere ihtiyaçları çerçevesinde gönderilmesi olmak üzere gerekli tüm tedbirleri alarak devlet hastanelerinin, üniversite hastanelerinin, özel sağlık kurumlarının, serbest eczanelerin ve diğer hak sahiplerinin ödemelerini hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini önemle arz/rica ederim.

Kemal UNAKITAN
Maliye Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber