Rekor çevre cezası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Çevre ve Orman Müdürlüğü, 2007 yılının 10 ayında il genelinde yaptığı çeşitli kontroller sırasında kurallara uymayan firmalara ve özel şahıslara 1 milyon 279 bin YTL idari para cezası kesti.

Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2007 yılında Endüstri Tesisleri'nden Kaynaklanan Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda yapılan denetimlerde 300 tesisin baca çıkışı emisyon değerlerinin standartlarına uygun olup olmadığının kontrol edildiği ve emisyon değerleri yüksek çıkan firmaya ile Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda yapılan denetimlerde su kirliliği yapan toplam 33 firmaya 1 milyon 279 bin YTL idari para cezası verildiği belirtildi. Ayrıca, sürekli

avlanılması yasak olan bölgelerde avlanma yapan ve sınırlı sayıda avcılığına izin verilen hayvanların fazla sayıda avlanılması nedeniyle 35 avcıya da 107 bin YTL idari para cezası verilerek av malzemelerine el konulduğu bildirildi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Kadir Kılıç, denetimlerin sıklıkla devam edeceğini belirterek, vatandaşları ve firmaları kurallara uymaları konusunda uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber