Diyanetten diğer kurumlar 1978 atama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, 58-59 ve 60. Hükümetler döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde çalışmakta iken, diğer kurumlara yatay geçiş yoluyla bin 978 personelin ayrıldığını belirtti.

-Yazıcıoğlu, bu hükümetler döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı'na on bin 4 personelin ise açıktan alımı yapıldığını bildirdi.

ANKARA (ANKA) - Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, 58-59 ve 60. Hükümetler döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde çalışmakta iken, diğer kurumlara yatay geçiş yoluyla bin 978 personelin ayrıldığını belirtti.

Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert'in, ?58, 59 ve 60. Hükümetler döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı'na alınan personel sayısını ve Diyanet bünyesinde çalışan personelin diğer kurumlara atanıp atanmadığına? ilişkin soru önergesini yanıtladı.

-BAŞKA KURUMLARA GEÇME

Bakan Yazıcıoğlu, CHP'li Mert'in soru önergesine verdiği yanıtta, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan başka kurumlara atanan personelin geçiş gerekçelerini şöyle anlattı:

?Çalışan personelden yüksek öğrenim mezunu olup mesleği ile ilgili bir göreve atanmak üzere nakil talebinde bulunanlara, üniversite elemanı, Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen, kurum ve kuruluşlarına kariyer uzmanı yada müdür, ve üstü unvanlara atanacakları bildirenlere uygun görüldüğü takdirde nakilleri yapılıyor.?

-10 BİN 4 PERSONEL ALINDI

Bu çerçevede, 58, 59 ve 60. Hükümetler döneminde Diyanet bünyesinde çalışan bin 978 personelin başka kurumlara atandığını belirten Yazıcıoğlu, Başkanlığa personel alımının ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunda belirtilen genel ve özel şartlara göre yapıldığını ifade etti.

Bu çerçevede Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı söz konusu hükümetler döneminde 10 bin 4 personel alındığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber