?Ayı' cinayeti sanığına 29 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'da, geçen yıl Dünya Kupası karşılaşmasını izlemek için evine gittiği arkadaşı 35 yaşındaki Cemal Yaman'ı kendisine ?Ayı? diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle 47 yerinden bıçaklayarak öldüren özel güvenlik görevlisi 32 yaşındaki Barış Ağçe, ?cinayet'ten 24 yıl, ?hırsızlık'tan 5 yıl olmak üzere toplam 29 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Kıran Mahallesi'nde geçen yıl Haziran ayında meydana gelen olayda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Barış Ağçe, üniversitede bahçıvanlık yapan evli ve 2 çocuk babası arkadaşını 47 yerinden bıçaklayarak öldürmüş ve evde bulunan ziynet eşyalarını almıştı. Olaydan sonra yakalanan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Ağçe, duruşmalarda yaptığı savunmasında, ?Aynı yerde çalıştığımız için sürekli benimle şakalaşırdı. Bana fiziğim nedeniyle ?Ayı' derdi. Olay günü beni kendisi evine çağırdı. Eşi ve çocukları yoktu. Birlikte markete gittik çerez aldık. Sonra eve gelip maç izlemeye başladık. Bu sırada benim çocuğum olmadığı için bana ?Eşinin taşeronu kim ayı' dedi. Ben de kendisini uyardım. Bana ?Ayı' demeye devam etti. Yüzüme tükürüp bana vurdu ve kavga etmeye başladık. Mutfağa gidip bıçak aldı. Ben de elinden aldığım bıçağı ona sapladım. Kaç kez vurdum bilmiyorum. Vereceğiniz cezaya razıyım? diye konuştu.

Mahkeme, cinayeti planlayarak işlediğini belirterek tutuklu sanık Barış Ağçe'ye adam öldürmek suçundan 24 yıl, hırsızlıktan da 5 yıl olmak üzere toplam 29 yıl hapis cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber