TOKİ, Nevşehir konutları satış duyurusu

Haber Giriş : 25 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C. BAŞBAKANLIK
TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ)

NEVŞEHİR-MERKEZ TOPLU KONUT PROJESİ

SATIŞ DUYURUSU

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Nevşehir-Merkez Toplu Konut Uygulaması kapsamında 144 adet konut açık satış yöntemi ile satışa sunulacaktır.

  1. Açık satış yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, 06 Eylül - 08 Ekim 2004 tarihleri arasında T.C.Ziraat Bankası A.Ş.'nin Nevşehir şubesince kabul edilecektir.
  2. Konutların satış fiyat ve koşulları T.C. Ziraat Bankası Nevşehir Şubesinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.
  3. Konut seçimini yapan alıcılar, tercih ettikleri konutun satış bedelinin %10, %15, %25'i oranındaki peşinat miktarını 06 Eylül - 08 Ekim 2004 tarihleri arasında, Ziraat Bankası Nevşehir Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır. Borç bakiyesi, tercih edilen peşinat miktarına göre %10 peşinat oranı için 96 ay, %15 peşinat oranı için 108 ay ve %25 peşinat oranı için 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranına göre artırılacaktır. İlk taksit ödeme tarihi Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2005 tarihinden itibaren başlatılacaktır.
  4. Konutların teslim süresi Sözleşme tarihinden itibaren 12 aydır. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirilecektir.
  5. Anahtar teslimi öncesinde, KDV Kanunu uyarınca konut bedelinin %1'i oranında KDV ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.
  6. Satış işlemleri, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yapılacaktır.
  7. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Nevşehir Şubesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın web sayfasından (www.toki.gov.tr) ayrıntılı bilgi alınabilecektir.
  8. Gayrimenkul satış işlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber