21. yüzyılın en hızlı büyüyen hastalığı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21. yüzyılın en hızlı büyüyen ve tedavisi bulunmayan hastalığı herkesin yakından tanıdığı bir hastalık. Ölüm nedenleri sıralamasında bu hastalık 5. sarıda yer alıyor.

21. yüzyılın en hızlı büyüyen hastalığı olarak nitelendirilen ve henüz tam bir tedavisi bulunamayan diyabetin, hastalıklardan ölüm nedeni sıralamasında 5. sırada yer aldığı bildirildi.

Kar amacı gütmeden diyabet hastalığını önlemek, onunla mücadele etmek ve hastalara destek olmak için kurulan Amerikan Diyabet Derneği'nin internet sitesinde yer alan araştırmada, dünya genelinde 246 milyon diyabet hastasının olduğu ve bu rakamın 2020 yılında 380 milyona çıkacağının tahmin edildiği belirtildi.

21. Yüzyılın en hızlı büyüyen hastalığı olarak nitelendirilen diyabet hastalığının henüz tam bir tedavisi bulunamadığı, hastalıklardan ölüm nedeni sıralamasında 5. sırada yer aldığı ve 2000 yılında doğan her 2 çocuktan birinin diyabet riskiyle karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Amerika'da yaklaşık 75 milyon Amerikalı'nın diyabet hastası olduğu ve her 4 Amerikalı'dan birinin ya diyabet hastası olduğu ya da tip 2 olarak bilinen diyabet hastalığı tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu kaydedildi.

Tip 1 diyabet olanların çok acil bir bakıma ihtiyacı olduğu bildirilen araştırmada, hareketsiz yaşamın, hastalığın yaygınlaşmasında büyük rolü olduğu belirtildi.

Uzmanlar, diyabetin kontrol altına alınması için sebze tüketilmesini, yemek porsiyonlarının ve yüksek kalorili yiyeceklerin azaltılmasını, haftada 2-3 defa balık yenmesini ve günlük yürüyüş yapılmasını öneriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber