KİT'lkerde geçici istihdama şartlı izin

Haber Giriş : 26 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu, maaş ve ücret ödemeleri Hazine veya ÖİB tarafından karşılanmayan ve atıl istihdamın azaltılmasına yönelik olarak belirlenen hedefleri tutturmuş olan kamu kuruluşlarının nitelikli personel alımına şartlı izin verdi.

Maaş ve ücret ödemeleri Hazine Müsteşarlığı veya Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından karşılanmayan ve atıl istihdamın azaltılmasına yönelik olarak belirlenen hedefleri tutturmuş olan kuruluşlara, geçici istihdama izin verilebilecek. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, maaş ve ücret ödemeleri Hazine Müsteşarlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından karşılanmayan ve atıl istihdamın azaltılmasına yönelik olarak hedefleri tutturmuş kuruluşlardan 2004 yılının ilk 6 ayında geçici işçiler hariç, daimi personel sayısında 2003 yılı sonuna göre, en az onikide bir (1/12) oranında azalma görülen kuruluşlar, geçici işçi statüsünde ek personel taleplerini Hazine Müsteşarlığı'na bildirecekler.

Bu kuruluşlara, birim istihdam maliyetinin azaltılması, verimliliğin artırılması ve uluslararası standartlara uygun personel yapısına ulaşabilmesini sağlamak amacıyla, nitelikli personel alınmak kaydıyla, Hazine Müsteşarlığının uygun görüşüne istinaden Devlet Personel Başkanlığı'nca söz konusu dönemde daimi personel sayısında gerçekleşen değişimin en fazla tamamına kadar geçici işçi istihdam izni verilebilecek. Karar, 1 Ocak 2004 tarihinden geçerli olacak.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber