Türk-İş: Çağrımıza cevap gelmezse eylem kararı alacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2007 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Başkanlar Kurulu, Türk Telekom grevinin çalışanların haklarının yitirilmeden sonuçlanması için hükümet yetkililerine ve Türk Telekom işverenine çağrıda bulunarak, bu çağrının cevap bulmaması durumunda en kısa zamanda "eylem kararı" alınacağını bildirdi.

Türk-İş Başkanlar Kurulunun dün yapılan toplantısında, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, 19. günündeki Türk Telekom grevinde gelinen durum hakkında bilgi verdi.

Daha sonra söz alan Türk-İş'e bağlı sendikaların genel başkanları grev hakkındaki görüşlerini dile getirdiler.

Greve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan genel başkanlar, Türk Telekom grevinin maden işçilerinin grevinden sonra Türkiye'deki en büyük grev olduğunu belirttiler. Buradaki bir başarısızlığın her iş koluna yansıyacağı uyasında bulunan sendika başkanları, "burada açılacak bir gediğin işçi hareketinde yaracağı olumsuz sonuçlara" dikkat çektiler.

Gelinen noktada grevi Türk-İş'in bitirebileceğini vurgulayan sendika başkanları, uluslararası ilişkilerin de devreye sokulması gerektiğini belirttiler.

Sendikaların görüşlerini alan Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, sonuna kadar sendikalarının arkasında duracaklarını vurguladı.

İşverene grevin bitirilmesi konusunda bir hafta süre tanımaya hazırlanan Türk-İş, oluşturulacak grev fonuna sendikaların gücü oranında katkıda bulunmaya çağıracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber