AKP ve CHP arasında "zina" savaşı

Haber Giriş : 27 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, TCK tasarısında yer alan, zinayı suç olmaktan çıkaran maddeyi Genel Kurul'da değiştirmek istiyor. CHP ise komisyondan uzlaşmayla geçen tasarıya müdahale edilmesi halinde görüşmeleri kilitleme tehdidinde bulundu.

AKP'nin Türk Ceza Yasa Tasarısı'nı görüşmek için TBMM'yi 14 Eylül'de olağanüstü toplantıya çağırmasıyla, AKP ve CHP arasında ?zina yeniden suç olsun mu olmasın mı?' tartışması başladı. AKP Meclis yönetimi, TCK tasarısının Genel Kurul görüşmelerinde daha önce suç olmaktan çıkarılan zinayı yeniden suç haline dönüştürmek de dahil olmak üzere 5-6 maddede önemli düzenlemeler yapmak istiyor. CHP yönetimi ise AKP'nin yapmak istediği değişikliklerin kabul edilmesi halinde, TCK'nın ?bir şeriat yasası' haline geleceğini öne sürüyor.

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, ?Tasarı üzerindeki tüm çalışmalar bugüne kadar iki partinin uzlaşmasıyla yapıldı. Genel Kurul'da da bu uzlaşmanın sürmesini istiyoruz. Ama 5-6 maddede uzlaşma olmaması da dünyanın sonu olmaz. Sonuçta kararı Meclis Genel Kurulu verecek, herkesin de bu karara saygı göstermesi gerekir' dedi. Kapusuz, kişisel görüşüne göre, anlaşma olmaması durumunda bu maddeleri mevcut haliyle bırakmanın da bir çözüm olabileceğini söyledi. Kapusuz, CHP'nin uzlaşmaya yanaşmayarak Genel Kurul'da engelleme yoluna gitmesi halinde tasarı görüşmelerinin tıkanabileceğinden endişe ettiğini ifade etti. İki parti arasında oluşan görüş ayrılığını konuşmak amacıyla Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve AKP'li TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, bugün Baykal'ı CHP Genel Merkezi'nde ziyaret edecek.

CHP: MECLİS'İ TIKARIZ

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, CHP tarafından onaylanmayan bir değişiklik getirmesi halinde tasarıyı engelleyeceklerini tehdidinde bulunmuştu. Tasarının Adalet Komisyonu'ndaki mimarlarından CHP Niğde milletvekili Orhan Eraslan ise şunları söyledi: ?AKP'nin istediği bu değişiklikler yasalaşırsa, o zaman TCK bir cumhuriyet yasası değil, şeriat yasası haline gelir. Atatürk devrimlerinin korunmasıyla ilgili maddeyi çıkarmak istiyorlar, zinayı yeniden suç olarak getirmek istiyorlar, türbanlı öğrenciyi derse almamak ya da kamu dairelerine almamaya 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilmesini istiyorlar' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber