Enerji Bakanı: 1.5 Milyon aileye kömür dağıtıyoruz

Haber Giriş : 08 Kasım 2007 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, dar gelirli 1.5 milyon aileye kömür dağıttıklarını ve bu yıl sonunda bunun 6 milyon ton alacağını söyledi.

- Güler, bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Enerji Bakanlığı'ndaki bazı üst düzey bürokratların tutuklandığını belirterek, ?İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?? sorusuna karşılık, ?Davanın sonuçlarını görelim? karşılığını verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü'nün çıkardığı kömürleri, fakir-fukaraya ve dar gelirliye dağıttıklarını belirterek, ?Bu kömür daha önceden de vardı. Kimse akıl etmemişti. Biz bu kömürleri çıkarttık, dar gelirli vatandaşlara 1.5 milyon aileye bunu dağıtıyoruz. Dağıttığımız kömür bu sene sonunda 6 milyon ton olacak? dedi.

Güler, Nükleer Santralarının Kurulması ve İşletilmesi Kanunu'nun Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında, bağımsız Tunceli Miletvekili Kamer Genç'in sorusu üzerine, kömür dağıtımı ile ilgili bilgi verdi.

-?KAYMAKAMLAR DAĞITIYOR? -

Güler, dağıttıkları kömürle dar gelirlilerin soğuk kış günlerini evlerinde sıcacık odalarında geçirdiklerini söyledi. Güler, bunun aynı zamanda sosyal devlet anlayışının somut uygulaması olduğunu belirtti.

Güler, bu kömürleri Kaymakamlıkların dağıttığını ifade ederek şunları söyledi:

?Laftan ziyade iş yapıyoruz. Daha önce bu kömürün üzerinde geziyordu herkes. Odalarında da üşüyorlardı. Gayet tabii ki bu parasız değil. Hesabını kitabını veririz biz. Bu kömürü kırıyoruz, yıkıyoruz, paketliyoruz, evlerine götürüp teslim ediyoruz. Bundan da dua alıyoruz. Bunu oy için yapmıyoruz. Bunu yaparken hiçbir ayrım yapmıyoruz. Bunu Kaymakamlar dağıtıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu bunun parasını veriyor. Bunun neresi yanlış, kömürü çıkarmamız mı, fakir fukaraya vermemiz mi, zenginliklerimizi ekonomimize kazandırmamız mı? Sadece buradan 14 bin kişi ekmek yiyor.?

- ?İSTİFA EDECEK MİSİNİZ? -

Kamer Genç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki bazı üst düzey bürokratların tutuklandığını belirterek, Bakan Güler'e, ?İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?? diye sordu. Güler ise, ?Henüz devam etmekte olan bir dava. Detayına girmek istemiyorum. Sonuçlarını bir görelim? karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber