Cinsel içerikli internet sitesiyle 300 bin kişiyi dolandırdılar

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Kasım 2007 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Cinsel içerikli internet sitesine üye olanların kredi kartı bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 arkadaş yakalandı. Zanlıların 300 bin kişiyi dolandırdığı belirtiliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bazı kişilerin kredi kartlarının bilgileri dışında kullanıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Polis, kartları izinsiz kullananların bilgisayarlarının IP numaralarını ve adreslerini tespit etti.

STRİPTİZCİLERLE ANLAŞTILAR

Bahçelievler'de yapılan operasyonda Vedat A., Salih Ç. ve Kutbettin T. gözaltına alındı. İddiaya göre, 3 kişi internette vurgunu şöyle yapıyordu: Zanlılar önce, cinsel içerikli bazı internet sohbet sitelerinde striptiz yapan 20 kadınla anlaştı. Sonra da internette cinsel içerikli site açtı. Kadınlar 2 bin 500 YTL maaş karşılığında, bu sitelerde kendilerini sergiliyor ve cinsel sohbetler yapıyordu.

VURGUNUN BOYUTU BÜYÜK

Kadınlarla internette cinsel sohbetler yapmak isteyenlerin kredi kartı bilgilerini vererek siteye üye olması gerekiyordu. Üye olanların bilgileri de doğrudan 3 kafadara gidiyordu. 3 arkadaş, bu kredi kartı bilgilerinin doğruluğunu test etmek için önce yardım derneklerine 1 YTL'lik sembolik bağışlarda bulunuyordu. Hem üyelik hem de virüslü e-mail yöntemiyle 300 bin kişinin kart bilgilerine ulaşan zanlıların, büyük bir vurgun yaptığı belirtiliyor.

KONTÖR DOLDURUP SATTILAR

Dolandırıcıların, üyelikle yaptıkları vurgunun dışında, kart bilgilerini kullanarak bayilerden 3 YTL karşılığı kontörlü GSM hatları aldığı, bu hatlara internetten 500'er kontör yüklediği, sonra da yeniden bayilere satıp peşin para aldığı anlaşıldı.

POLİS, KADINLARI ARIYOR

Vurgun miktarı ise incelemeler sonunda ortaya çıkacak. Söz konusu seks siteleri kapatıldı. Polis, zanlılarla işbirliği içerisinde olduğu belirtilen kadınları aramaya devam ediyor.

Mehmet KÖPÜKLÜ / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber