Hava buz kesecek

Haber Giriş : 10 Kasım 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu'da kara kış başlarken, yurt geneli yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. İç ve batı kesimlerde fırtına ile birlikte karla karışık yağmur beklenirken, sıcaklık 8 derece düşecek.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurt geneli, bugün Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışlı havaya bağlı olarak Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, akşam saatlerinden sonra, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında yağmur ve sağanak şeklinde yağış görülecek. Sağanak yağışlar özellikle Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ile Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olacak. Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artarken, yarın hissedilir derecede (6- 8 derece) azalacak. Yarın, hava sıcaklığındaki azalmaya bağlı olarak iç ve kuzey bölgelerin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı da görülecek.

DOĞU DONUYOR

Kış, batı bölgelerinde kendini hissettirmeye başlarken, Doğu illerimizde yoğun kar yağışı sürüyor. Erzurum'da 42 köy yolu ulaşıma kapandı, Sivas'ta yüksek noktalarda ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanırken, bazı yerlere mevsimin ilk karı düştü. Gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı ise sıfır derece ile Erzurum'da yaşanırken, Ardahan'da 2, Kars ve Erzincan'da 3, Iğdır'da 2 derece olarak ölçüldü.

SOBALARI KAPATIN

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Adnan İnal, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde rüzgarın, güney ve güneybatı kesimlerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini söyledi. İnal, ''Üzücü olayların yaşanmaması için lodos ile birlikte hava sıcaklığında gece saatleri olmasına rağmen artış ve gece sıcaklığının düşük değerlere inmeyeceği göz önüne alınarak sobaların kapatılması alınabilecek önlemlerin başında gelmektedir'' dedi. Adnan İnal, Türkiye'nin güney- güneybatı yönlerinden esmesi beklenen kuvvetli lodos nedeniyle Bursa, Balıkesir, Afyon, Uşak, Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce, Denizli, Isparta ve Burdur illerinde vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı tedbirli olmalarını istedi.


Kar yolları kapattı

Düşen hava sıcaklıklarıyla birlikte doğu beyaza büründü. Erzurum'da köy yolları kapanırken, uçak seferleri aksadı. Meteoroloji ?yeni yağışlı hava dalgası kapıda? uyarısı yaptı

Kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 42 köy yolu ulaşıma kapanırken, Sivas'ta yüksek noktalarda ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü Erzurum ve Ardahan'da etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle kar kalınlıkları Erzurum'da 7 ve Ardahan'da 3 santimetreye ulaştı. Palandöken Dağı'nda da kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı ise sıfır derece ile Erzurum'da yaşanırken, Ardahan'da 2, Kars ve Erzincan'da 3, Iğdır'da 2 derece oldu. Erzurum ve Ardahan'da kar yağışının akşam saatlerinde etkisini yitireceği, pazar günü yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek bölgede yağışların hafta ortasına kadar sürmesinin beklendiği bildirildi. Erciyes Dağı'nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 20 santimetreye, kayak merkezi bölgesinde de 8 santimetreye ulaşırken, THY'nin dün saat 11.05'te yapılması gereken İstanbul-Erzurum seferini iptal etmek zorunda kaldı.

Orkun ÇİZMELİ

AKŞAM/BUGÜN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber