Öğretmen dersane broşürü dağıtırken rakip deshanenin aracıyla ezilerek bir bacağını kaybetti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Kasım 2007 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rant kurbanı öğretmenden sisteme isyan

Avcılar'da çalıştığı dershanenin broşürlerini dağıtırken, rakip dershanecilerden birinin kullandığı araçla ezilerek bir bacağını kaybeden öğretmen Deniz Toprak, ?Bana çarpan kişilere değil bu sistemi değiştirmeyenlere öfkeliyim? dedi

Ataması yapılmadığı için dört yıl önce Avcılar'daki bir dershanenin tanıtım broşürlerini dağıtarak harçlağını çıkarmak isterken, rakip dersanenin sahibi Ümit Kalko tarafından otomobille ezilen sol bacağını kaybeden öğretmen Deniz Toprak içini AKŞAM'a döktü. Talihsiz olaydan sonra çok sayıda operasyon geçiren ve tedavisi halen devam eden 26 yaşındaki Deniz Toprak, ?Keşke sözünün bir anlamı yok. Hayatımın geri kalanını nasıl geçireceğimi düşünmeli ve buna dair planlar yapmalıyım? diyor.

Kendisine çarpan Ümit Kalko'ya karşı içinde bir nefret olmadığını söyleyen Toprak, ?Olaydan sonra çok üzüldüm ama ümitsizliğe kapılmadım. Bana çarparak bacağımın kopmasına neden olan kişiye kızamıyorum, içimde bir nefret yok. Eğitim sistemindeki çarpıklık ve çözüm için adım atılmaması beni üzüyor ? diye konuşuyor.

YİNE SINAVA GİRECEĞİM

Öğretmen ataması yapılmadığı için part time çalışarak broşür dağıtmaya başladığı gün talihsiz olayı yaşadığını söyleyen Toprak, ?Atamam yapılsaydı bunlar başıma gelmeyecekti. Eğitim sistemi böyle olduğu sürece, kişiler değişse de benzer olaylar yaşanacak. Üstelik hâlâ atama bekliyorum? diyor. Dershanelerde ya da özel okullarda öğretmenlik yapmak istemediğini söyleyen genç eğitimci, ?Devlet okulunda çalışmak istiyorum. Ayağa kalkar kalkmaz yine KPSS sınavına gireceğim? diye konuşuyor.

Mete YILMAZ / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber