Baba- kızın öldüğü kazada sürücüye 4 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Kasım 2007 20:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ADAPAZARI'nda, sinema dönüşü yağmura yakalanan ve aceleyle yolun karşısına geçmek isteyen Oktay User ve kızı 16 yaşındaki Gülnaz User'e çarparak ölümüne neden olan otomobilin sürücüsü Erdoğan Fındıkoğlu, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaza, 2 Eylül 2006 tarihinde, Adnan Menderes Caddesi'nde meydana geldi. Adapazarı'ndaki Dürüm Pastaneleri'nin sahibi Oktay User, lise 2'nci sınıfa geçen kızı Gülnaz User'le birlikte sinemaya gitti. Sinema çıkışında yağmur başlayınca aceleyle yolun karşı tarafına geçmek isteyen baba ile kızına, Erdoğan Fındıkoğlu yönetimindeki 54 TD 107 plakalı otomobil hızla çarptı. Kazada ağır yaralanan baba- kız hastaneye kaldırılmalarına rağmen kurtarılamadı.

Kaza sonrasında Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek suçundan açılan dava bugün karara çıktı. Sürücü Erdoğan Fındıkoğlu, Ankara Nöbetci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oluşturulan 3 kişilik bilirkişi raporunu da dikkate alarak süratli araç kullandığı belirlenen ve olaydan sonra kaçan sürücü Fındıkoğlu'na 4 yıl hapis cezası verdi. Ceza, Yarğıtay tarafından da onaylanırsa kesinleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber