TOKİ'nin 840 konutluk Alt Gelir Grubu Konut Projesi'ne başvuru başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kayseri'ye yapılacak 840 konutluk Alt Gelir Grubu Konut Projesi'nde, başvurular 10 bine ulaşırken, 30 bin başvuru formu dağıtıldı.

Başvuru ile ilgili olarak, 20 yıldır kiralık evde oturan bir vatandaş, kendisine ait bir evin olması özlemini çektiğini belirterek, "Kaç kiralık ev değiştirdim onu bile bilmiyorum. Artık kendi evim olsun diye sabah erken saatte formu teslim etmeye geldim" dedi.

TOKİ konutları için başvuru yeterli olmuyor. Müracaatta bulunanlar arasında yapılacak kura çekimi, kimlerin ev sahibi olacağını belirleyecek. Öncelik ise şehit aileleri ve gazilere tanındı.

Kayseri'de TOKİ, yaptıracağı konutlarıyla ucuz ev sahibi olma hayali ile yaşayan vatandaşlara başvuru formu yetiştiremiyor. Başvuru formu dağıtımı ve teslimi alan görevliler, 4 günde 30 bin başvuru formunun dağıtıldığı belirtti. Başvurular yapanların sayısının 10 bine ulaştı.

Konutlara beklenenden daha fazla ilgi gösteren Kayserililer, Orduevi alt geçidinde açılan irtibat bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Başvuru formu alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, zaman zaman kendi aralarında kavga ediyor. Başvuru formunun yanı sıra, formu doldurup getiren vatandaşların başvuruları da kabul ediliyor. 2 ayrı uzun kuyruğun oluştuğu alt geçitten vatandaşlar zorlukla geçebiliyor. Yetkililer, 8 Ocak'taki kura çekilişinin ardından konut almaya hak kazanan vatandaşlardan 4 bin YTL peşinat ve aylık 175 YTL ücret alınacağını kaydetti.

Sabah erken saatlerinde başvuru yapabilmek isteyen Kayserili vatandaşlar ise ev sahibi olabilmek için her çekilişe başvuracaklarını belirtti. Sabahın erken saatinde başvuru formunu teslim etmek için gelen Mahmut Şahin, 20 yıllık ev hayalini bitirmek istiyor. Şimdiye kadar kaç evde kiracı olarak kaldığını bile hatırlamayan Mahmut Şahin, kiralık evde oturmanın kamlumbağ misali evi sırtında taşımaya benzediğine işaret etti.

Kuyruktan şikayetçi olan vatandaş, ev sahibi olmak için bu kuyruğu ilk sınavı atlatmaya benzetiyor ve ekliyor; "Kurada ismimiz çıkacak mı? bilmiyorum. Ama şansımızı deneyeceğiz" diyor. Başvuralar, 12 Kasım ve 12 Aralık tarihleri arasında yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber