Dicle Üniversitesi'nde 'gerilla' dayağı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 15:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3. sınıfta öğrenim gören B.M adlı başörtülü öğrenci, okulun kantininde bildiri dağıtımının ardından 'Dağdaki gerilla kardeşlerimize destek vermeliyiz, onlar bizim için savaşıp şehit oluyorlar', diyen erkek öğrencilere, "Teröristlere gerilla diyemezsiniz, onlar şehit değildir" diye tepki gösterince tartaklandı. Öğretim üyeleri ve hocaların araya girmesiyle sakinleştirilen olayın ardından ölüm tehdidi aldığını iddia eden bayan öğrenci eğitimini

yarıda keserek Diyarbakır'dan ayrıldı.

Geçtiğimiz gün Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kantininde olay çıktı. Kantinde toplanan bazı öğrenciler PKK'lı teröristlere destek vermek amacıyla bildiri dağıttılar. Bildiri dağıtımının ardından kısa bir konuşma yapan bir öğrenci 'Dağdaki gerilla kardeşlerimize destek vermeliyiz, onlar bizim için savaşıp şehit oluyorlar', dedi. Bunun üzerine İlahiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi B.M demokratik bir ortam olduğu için konuşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine B.M "Teröristlere gerilla diyemezsiniz,

onlar şehit değildir" diye konuşmasına başlayınca tepki gördü. Tepkilerin büyümesi üzerine Üniversite kantininde gerginlik yaşanırken, B.M adlı başörtülü öğrenci tartaklandı. Öğretim görevlileri ve hocaların araya girmesiyle ortalık sakinleştirilirken, B.M adlı başörtülü öğrenci ölümle tehdit edildi. Tehdit almasının ardından okulu yarıda keserek Diyarbakır'dan ayrılmak zorunda kaldığını ifade eden B.M, halen ölüm tehdidi aldığını ve basına çıkmak istemediğini söyledi.

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nurettin Turgay ise küçük çaplı bir olay olduğunu bunun büyütülmemesi gerektiğini söyledi.

Bu arada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından ideolojik amaçlı, öğrencileri darp ve tehdit edip, baskıyla sindirme yöntemi kullanarak eğitimi engelleyen ve aralarında başörtülü öğrenci B.M'yi de darp eden 9 kişi tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber