Öğrenciler arasında kumanya izdihamı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2007 19:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İSTANBUL Kıraç'ta yaptırılan bir ilköğretim okulunun açılışına katılan Milli Eğitim Hüseyin Çelik, ?Şartlar ne olursa olsun adımlarımızı hızlandırmak zorundayız. Kalkınmış ülkelerle aramızdaki mesafeyi karınca yürüyüşü ile kapatamayız? dedi.

Yapımı tamamlanan Nüzhet Usta (Nüzhet Bilgincan) İlköğretim Okulu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılımı ile açıldı. Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, göreve geldiğinde ?tip' diye adlandırılan okul projelerini incelediğini, bu eski projeleri ?Tipsiz proje' ilan ederek kaldırdığını söyledi. Bu projelerin komünist ülkelerin okul projelerine benzediğini anlatan Çelik, bakanlığı döneminde 41 yeni proje üretildiğini ve okulları bu projeler doğrultusunda inşa etmeye başladıklarını bildirdi. Bakan Çelik, hükümet konakları, hastane, postane ve okulların sivil mimariye örnek olacak şekilde inşa edilmesinin önemini anlatırken, ?Eğer böyle olmazsa sivil mimariye ?Neden zevksiz yapıyorsunuz?' deme hakkımız olmaz? diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimde batı ülkeleri ile yarışacak duruma gelebilmek için devletin, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün bir araya gelmesinin önemini vurgularken şöyle devam etti:

?Bir düşünür;,?Adamlığı olmayan zengini zenginliği olmayan adama tercih ederim' demiştir. Bir kişi hem zengin, hem adamsa başımızın üstünde yeri var. Bu eser böyle bir anlayışla ortaya çıkmıştır. Şartlar ne olursa olsun adımlarımızı hızlandırmak zorundayız. Kalkınmış ülkelerle aramızdaki mesafeyi karınca yürüyüşü ile kapatamayız. Ellerimizi birleştirmezsek cehaletin karanlığını ayaklarımızın altına alamayız.?

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de bazı kişilerin ?karamsarlık pompaladığını' anlatırken, ?Karamsarlığa gerek yok. Gençler şuna emin olun ki, Türkiye bugün dünden çok daha iyidir ve yarında bugünden daha iyi olacaktır? dedi. Okulu yaptıran Bülent Bilgincan da okulun babasının adını taşıdığını hatırlatırken, ?Allah'ın, bu anlamlı gurur ve onuru herkese yaşatmasını dilerim? diye konuştu.

BEDAVA KUMANYA İZDİHAMI

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, okulun yapıldığı arsayı bağışlayan Mehmet coşkun Karabaşoğlu, okulu yaptıran hayırsever iş adamı Bülent Bilgincan, annesi Fikriye Bilgincan ve eşi İclal Bilgincan'a teşekkür plaketi verdi.

bAKAN Hüseyin Çelik ve beraberindekiler daha sonra kurdeleyi keserek, Nüzhet Usta (Nüzhet Bilgincan) İlköğretim Okulu'na girdi. Bu sırada törene katılan öğrencilere kurulan bir çadırdaki meyve suyu ve soğuk sandaviç dağıtıldı. Öğrencilerin bir anda kumanya dağıtılan masaya yüklenmesiyle birlikte izdiham yaşandı. Kumanya dağıtılan masadaki görevlileri izdihama engel olamayınca çareyi kumanyaları öğrencilere doğru atmakta buldu. Bazı öğrenciler birden fazla kumanya alırken, bazıları ise izdihamda ezilme tehlikesi geçirdi. Bir kız çocuğunu annesi ezilmekten son anda kurtardı.

Kumanya dağıtımı sırasında atılan poşeti aynı anda kapan iki öğrenci arasında tartışma yaşandı. Öğrenciler ellerinde başka kumanyalar olmasına rağmen birlikte yakaladıkları kumanya poşeti almak için başladıkları tartışma itişmeye dönüştü. Bu sırada gelen başka öğrenci, öğrencilerden birinin elini poşetten çekti ve öğrenciye tokat attı. Poşeti bırakan öğrenci, ağlayarak olay yerinden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber