İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dört ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Çanakkale, Kahramanmaraş, Kütahya ve Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ekim 2020 15:33, Son Güncelleme : 28 Ekim 2020 15:34
Dört ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

ÇANAKKALE

Çanakkale'de bir köy karantinaya alındı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Karaköy köyünde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan köyde yaşayan bir kişinin Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

Bunun üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, salgının yayılımının artmaması amacıyla köyün 14 gün karantina altına alınmasına karar verdi.

Köyün girişlerinde jandarma ekiplerince önlem alındı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta bir mahalle karantinaya alındı

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Çağlayancerit Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı kırsal Helete Mahallesi'nde Kovid-19 vakaları görüldü.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, vakaların görülmesi üzerine mahallenin 14 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verdi.

Karar gereği, mahalleye kamu kurum çalışanları ile toptancı ve ikametgah sahipleri jandarma gözetimi altında giriş ve çıkış yapabilecek.

KÜTAHYA

Kütahya'da bir mahalle karantinaya alındı

Kütahya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında İnköy Mahallesi'nde karantina başlatılmasına karar verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, salgından vatandaşları korumak ve yayılmasını engellemek amacıyla Vali Ali Çelik başkanlığında İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Kovid-19 pozitif vakalardaki artış nedeniyle bireysel izolasyonun yeterli olamayacağından hareketle, alınan tedbirlerin bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi için merkez İnköy Mahallesi'nde karantina uygulanması kararlaştırıldı.

Bu gece saat 00.00'da başlayacak 14 günlük karantina süresince mahalle halkının ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanacak.

ADIYAMAN

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 95 evde karantina uygulanmaya başlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda farklı mahallelerdeki 95 ev karantinaya alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber