Doğuda polis artık 'sevgi' anlamına geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıllardır Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da polis denildiği zaman korku ve endişe akla gelirdi. Van Emniyet Müdürlüğü bu görüntüden kurtulmak için 4 yıl önce başlattığı polis vatandaş ilişkisini geliştirme programına hız verdi. Özellikle sıkıntılı mahalle ve ilçelerde etkili olan program sayesinde artık polisler çocukların, gençlerin ve ailelerin en yakın dostu.

Terör nedeniyle uzun yıllar sıkıntı yaşayan Van'da polis akıllardaki kötü imajını silmek için çeşitli aktivitelerle vatandaşlarla birlikte oluyor. Çocuklarla ilgili programların yanı sıra aile ziyaretleri, gençlerle futbol turnuvaları düzenleyen Van Emniyeti, aileleri sıkça evlerinde ziyaret ederek kaynaşmayı sağlıyor.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin aktif rol aldığı programlarda, okullar ziyaret edilerek çocukların kırtasiye, giyim ve okullarındaki eksikleri gideriliyor.

Çocuklar için uçurtma şenlikleri, tiyatro, sinema, sokak futbolu, basketbol turnuvaları, atletizm yarışmaları düzenlenirken, büyük yaş grupları için ise ev ziyaretleri, bayramlaşmalar, iftar sofraları gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Son olarak Gürpınar ilçesinde Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden polisler, burada çocuklara 3 voleybol ve 3 futbol topu hediye etti. Okul bahçesinde çocuklarla oynayan polisler, beraberinde getirdikleri şekerleri dağıttı.

Okulun sınıflarını boyayan polisler, çocukların büyük sevgisini kazandı. Çocukların polisler hakkında korkuya kapılmamaları ve kendilerine en yakın kişiler olarak görmeleri için düzenlenen programlara katılan polisler, boyası eskimiş sınıflarları çocuklarla birlikte büyük bir keyifle boyadı. Emniyet Müdürlüğü tarafından okulun iç kısmı boyatılırken 3 derslikli 200 öğrenci mevcudu olan okula sık sık toplanan yardımların da gönderildiği belirtildi.

Son bir yıl içerisinde etkili olarak devam eden programların sayısı 55'i buldu. 20 değişik faaliyetle halkla birlikte olan polisler, göreve gidilen riskli mahallelerde taşlar ve sopalarla saldırıya uğrarken, şimdi çiçeklerle karşılanıyor.

Özellikle Hacıbekir, Karşıyaka, Süphan, Yalım Erez ve Yeni Mahalle'de çok sıkıntı yaşayan polisler, şimdi göreve gittiklerinde evlere çay içmeye davet ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber