Sağlık İşletmeciliği bölümü mezunlarına YÖK'ten müjde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanlarının yıllarca mağdur olmasına neden olan Sağlık İşletmeciliği bölümünün sağlıkla ilgili bir üst öğrenim sayılmaması sorunu çözülüyor.

Türk Sağlık-Sen'in başvurusu üzerine Sağlık Kurumları İşletmeciliği'nin sağlıkla ilgili bir üst öğrenim sayılıp sayılmayacağını görüşen Üniversitelerarası Kurula bağlı Tıp-Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği'nin sağlıkla ilgili bir üst öğrenim olması gerektiği yönünde rapor hazırladı. YÖK Başkanlığı'na 15 Ocak 2007 tarihinde konuyla ilgili yazılı başvuru yaparak Sağlık Kurumları İşletmeciliği'nin sağlıkla ilgili bir üst öğrenim sayılmasını talep eden sendikaya gönderilen

cevabi yazıda, konuyla ilgili Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nın görüşlerine başvurulduğu ifade edilmişti. Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre, YÖK yetkililerinden ilgili komisyonun, sağlık kurumları işletmeciliğinin sağlıkla ilgili bir üst öğrenim sayılması gerektiği yönünde bir rapor verdi. Komisyonun raporunu Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı bir hafta içinde değerlendirerek YÖK Başkanlığı'na sunulacak. Ancak bugüne kadar kurul başkanlığı, komisyon raporlarının aleyhine bir karar vermemesi

ve YÖK Başkanlığı'nın da üst öğrenim konusunda Üniversitelerarası Kurul'dan gelen kararları onaylaması sağlık çalışanlarına yeni bir müjdenin habercisi oldu.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Sağlık-Sen'in ısrarlı ve bilinçli takibi, mücadelesi sonucunda sağlık çalışanlarının bir sorununun daha kısa bir zaman sonra çözüleceğini belirterek, "Umarım en kısa zamanda YÖK, Üniversitelerarası Kurul'un kararını bir an önce onaylayarak sağlık çalışanlarını mutlu eder. Sendika olarak sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmeye onların hak kayıplarının önüne geçmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber