Zimmetine para geçiren iki belediye memuru görevden uzaklaştırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2007 15:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde görevli iki memur, zimmetine para geçirdiği gerekçesi ile görevden uzaklaştırıldı. Memurların zimmetlerine en az 27 bin YTL geçirdiği iddia ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu, belediyenin tahsildar kadrosunda görevli Y.K. isimli memurun, tahsilat makbuzlarının üst ve alt kopyalarını farklı yazdığı, böylece zimmetine en az 20.455 YTL geçirdiğini belirledi. Y.K. derhal görevden uzaklaştırıldı. Teftiş Kurulu, Y.K.'dan önce aynı yerde tahsildar olarak görev yapan A.Ş. isimli memurun da aynı yöntemle 6.623 YTL'yi zimmetine geçirdiğini belirledi. Her iki tahsildar hakkında da Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Y.K. ve A.Ş., Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni toplam 27 bin YTL civarında dolandırmakla suçlanıyor. Ancak, Y.K.'nın çeşitli işlemler nedeniyle kestiği 361 makbuzdan 190'ına, A.Ş.'nin de kestiği 187 makbuzdan 52'sine ulaşılabildi. Ulaşılamayan makbuzlarda da benzer sahtekarlığın yapıldığı tahmin ediliyor. Bu nedenle zimmete geçirilen paranın daha fazla olduğu tahmin ediliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber