İmamı kaçırıp dövenlere ilk celsede ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2007 17:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, dini nikah kıydırmaya götürme bahanesiyle kaçırdıkları fahri imam 30 yaşındaki Uzeyfe Uysal'ı dövdükleri iddiasıyla yargılanan 3 kardeş, ilk duruşmada 3'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, ?Davayla ilgili bir eksiklik kalmadığı için ilk celsede karar verildi? dedi.

Alanya'da gönüllü imamlık yapan Uzeyfe Uysal, 14 Ekim 2007'de Konaklı Beldesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun önünden, bir çifte dini nikah kıymasını istediklerini söyleyen kardeşler Fatih K., Nurullah K. ve Haşim K. tarafından bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Daha sonra dövülmüş halde Elikesik Köyü'ne bırakılan Uysal'ın ifadesine dayanılarak gözaltına alınan 3 kardeş tutuklandı. Tutuklu sanıklar Alanya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Sanıklar, mahkemedeki ifadelerinde Uzeyfe Uysal'ı kaçırmadıklarını, konuşmak amacıyla otomobile bindirdiklerini, ancak daha sonra aralarında kavga çıktığını söyledi. Mahkeme ilk duruşmada sanıklara, ?Birden fazla kişiyle birini cebir ve hileyle kaçırarak alıkoyma ve darbetme' suçlarından, 3'er yıl, 4'er ay hapis cezası verdi.

DELİLLER TAMAMEN TOPLANDIĞI İÇİN

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yeni Türk Ceza Kanunu'nun, delillerin tam olarak toplanması durumunda tek celsede karar verilebileceği sistem üzerine kurulu olması dolayısıyla mahkemenin böyle hızlı karar aldığını açıkladı. Başsavcı Yeldan, ?Bu davada deliller tamamen toplanmış, suç sabitlenmişti. Sanıkların ifadeleri de bu durumu pekiştirici unsur oldu. Davayla ilgili bir eksiklik kalmadığı için ilk celsede karar verildi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber