Öğretmen aylığı vergi dışı tutulsun, Şubat'ta 25 bin öğretmen atansın

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EĞİTİM-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten öğretmenlerin taban aylığının vergiden muaf tutulmasını ve Şubat ayında en az 25 bin kadrolu öğretmen ataması yapılmasını istedi.

Dinçer başkanlığındaki Eğitim-Sen Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Çelik'i, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde öğretmenlerin sıkıntıları ve taleplerini dile getirmek amacıyla ziyaret etti.

Dinçer, şunları söyledi: "Öğretmenler her yıl Ağustos ayında vergi dilimine giriyor. Bu nedenle çalışanların ücretlerinde yüzde 3-4 oranında bir azalma oluyor. Buna ilişkin Doğu ve Güneydoğu illerinden başlamak üzere vergi muafiyeti getirecek bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Taban aylığından verginin muaf edilmesini istedik ve bunun da her bir öğretmeninin maaşında 100 YTL civarında bir artış sağlayacağını kendilerine ifade ettik."


EĞİTİM SEN'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Eğitim Sen MYK Üyeleri Milli Eğitim Bakanı ile Görüştü

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin DİNÇER ve Genel Sekreterimiz Emirali ŞİMLEK, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik ile eğitim emekçilerinin sorunları ile ilgili olarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmede ilk olarak ek derslerle ilgili olarak yaşanan sorunlar gündeme getirildi. Ek derlerle ilgili olarak kurulan komisyonunun çalışmalarını hızlandırıp, bir an önce sonuçlandırılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Sendikamız tarafından taban aylığının vergiden muaf sayılması talebi iletildi. Milli Eğitim Bakanı Çelik, bu konuya ilgi gösterdi ve konuyu değerlendireceğini belirtti.

Eğitim Sen olarak ayrıca, Şubat 2008'de en az 25.000 kadrolu öğretmen ataması yapılması yönünde taleplerimizi ilettik. Bu talebimize Bakan Çelik, kadro sıkıntısının Maliye Bakanlığından kaynaklandığını ifade etti. Ancak, 2008 yılı için kamuya ayrılacak kadroların, eğitim işkolundaki emeklilik sayıları da değerlendirilerek belirleneceğini, bu durumu dikkate alacaklarını ifade etti.

Uzman öğretmenlik, kariyer basamakları ile ilgili çekincelerimizin de dile getirildiği görüşmede Bakan Çelik, Eğitim Sen'in bu konuda yaptığı çalışmanın bir an önce kendisine ulaştırılmasını ve konunun öncelikle ele alınması görüşünü dile getirdi.

Görüşmede ayrıca, 24 Kasım öncesi eğitim emekçilerinin ekonomik durumu ile ilgili olarak yaptığımız ?Nitelikli Eğitim, Nitelikli Öğretmenle Mümkündür? raporumuz, Bakan Çelik'e sunuldu.

Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da eğitim ve bilim emekçilerinin taleplerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Taleplerimizin karşılanması için 24 Kasım'dan başlayarak yeniden alanlara çıkıyoruz.

Milli Eğitim Bakanına sunulan ?Nitelikli Eğitim, Nitelikli Öğretmenle Mümkündür? raporu bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber