MHP'nin dokunulmazlık teklifi AK Parti'de

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP, devletin bütünlüğüne karşı işlenen suçlarda milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği teklifini AK Parti'ye ileterek destek istedi.

MHP grup başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ü ziyaret etti. Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ve AK Parti Genel İdris Naim Şahin de katıldı.

Yaklaşık yarım saat süren toplantının ardından açıklama yapan Şandır, "Bu değişiklik teklifiyle amacımız, bugün ülkemizde siyasi zemine taşınmaya çalışılan etnik bölücülüğe karşı Türkiye'nin verdiği mücadeleyi, özellikle Hükümetin sınır ötesi operasyonu da kapsayacak şekilde verdiği kararı desteklemek anlamında, Anayasanın 83. maddesindeki, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne karşı işlenen suçların, milletvekilliği dokunulmazlığı kapsamından çıkarılmasını ve yargı yolunun açılmasını isteyen bir değişikliktir"dedi.

Bu teklifin, bölücü terör örgütüyle hem siyasi anlamda, hem de askeri mücadele anlamında Türkiye'ye güç katacağını belirten Şandır, "Teklifin yeniden değerlendirmeye alınmasını ve milletvekilleri tarafından desteklenmesini talep ettik. AK Parti grup başkanvekilleri ve yöneticileri, konuyu yeniden değerlendireceklerini ifade ettiler" dedi.

"Teklifi değerlendireceğiz"

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, teklifin, özü itibariyle dokunulmazlıklar konusunu ele aldığını vurgulayarak, bu konunun, parti programlarında daha önce ifade ettikleri gibi çok kapsamlı şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

Sadece milletvekili dokunulmazlığının değil, bütün dokunulmazlıkların bir arada ele alınmasını bugün de ifade ettiklerini dile getiren Ergün, "Bu çerçevede, Parlamentoda geçen dönem gerçekleştiremediğimiz uzlaşma komisyonunu bu dönem gerçekleştirebilirsek, bu konuda da önemli adımlar atılacaktır. Ancak MHP milletvekillerinin, grup başkanvekilleri vasıtasıyla bize ulaştırdıkları teklifte, ayrıca terörle ve bölücülükle mücadele konusunda, dokunulmazlık teklifinin önemli etki meydana getireceğini iddia ettiler. Parti kurullarımız ve hukukçularıyla, bu teklifin, Türkiye'nin terörle mücadelesinde nasıl bir etki meydana getireceğini değerlendireceğiz. Gerçekten kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi gereken bir teklif. Kapsamlı değerlendirmeyi, parti yöneticileri ve hukukçularımızla birlikte yapacağız. Gereken açıklamayı da kamuoyuyla paylaşacağız"diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber