Tefeci katili pazarcıya ömür boyu hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 14:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ADANA'da, 59 yaşındaki tefeci Ahmet Doğan'ı bıçaklayarak öldürdükten sonra cebindeki paraları gasp ettiği iddia edilen pazarcı 28 yaşındaki Selahattin Güzel, ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

7 Nisan'da Fevzipaşa Mahallesi 114 Sokak'ta çevresinde ?Faizci Ahmet' olarak tanınan Ahmet Doğan'ı öldürdükten sonra kaçıp bir ay sonra yakalanarak tutuklanan Selahattin Güzel, yargılandığı Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Tefeci Ahmet Doğan'dan aldığı parayı ödeyemediğini belirten Selahattin Güzel, ?Faize aldığım paranın bir miktarını ödedim. 3'üncü ay işlerim ters gidince ödeyemedim. Yolda Ahmet ile karşılaştık. ?Param nerede?' dedi. Ben de ?İşlerim iyi gitmedi, yok' diyerek süre istedim. Bana ?Ananı, bacını sat, karını getir borcunu öde' diyerek vurdu. Başımı bacaklarının arasına alıp dövdü. Nefessiz kalınca bıçakla bir kez kalçasına vurdum. Öldürme niyetim yoktu, pişmanım? dedi.

Mahkeme heyeti, katil zanlısı Güzel'i ?nitelikli adam öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezasını ömür boyu hapis cezasına çevirdi.

Bu arada, Selahattin Güzel'in tefeci Ahmet Doğan'ı öldürmesinden bir gün sonra kardeşi 30 yaşındaki Aziz Güzel, olayın tek görgü tanığı 32 yaşındaki Hacı Tokalı'yı polise bilgi verdiği iddiasıyla tehdit edince, bu kişi tarafından tabancayla öldürülmüştü. Tutuklanan Tokalı da aynı mahkemede ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber