Fedekar öğretmenler, okullarını boyuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2007 20:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şırnak'ta görev yapan öğretmenler, Öğretmenler Günü nedeniyle okulu temizleyerek, sınıfları boyadı.

Üç yıldır Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Akdag köyünde görev yapan Çanakkaleli öğretmen Gürkan Tezel, olayların bölgenin dışında meydana geldiğini, kendisinin burada son derece huzurlu olduğunu söyledi. Gürkan öğretmen, öğrencilerine gösterdiği şefkatle dikkatleri çekti. "Burada şartlar batı ile kıyaslanamaz, fakat öğrencilerin eğitim isteği her şeyi unutturuyor" diyen Tezel, ''Ben üç yıldan beri burada görev yapıyorum. Bu güne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Aksine buradaki öğrenciler köylüler beni çok sıcak kanlı bir şekilde karşıladı. Buralar son derece güvenli, bütün öğretmenler korkmadan gelebilir. Buraların öğretmene ve eğitime ihtiyacı var" dedi.

Şırnak'a ilk geldiğinde ön yargılı olduğunu fakat daha sonra hata yaptığını anladığını aktaran başarılı öğretmen Gürkan Tezel, "Burada öğretmenlerle olan dostluğumuz da çok iyi. Öğretmenler gününde okuldaki öğretmen arkadaşlarımızla okulumuzu temizleyerek sınıfları boyama kararı aldık" şeklinde konuştu.

Fedakar öğretmen akşam olduğunda köy lojmanına gidip elektrikler olmasa bile mum ışığında öğrencilerinin derslerine yardımcı olurken, kalan zamanda da dinlenmek yerine arkadaşlarını da yanına alarak öğrenci velilerini dolaşarak, çocuklarının eğitimleri hakkında aileleri bilgilendiriyor.

Öğrenci velilerinden Nezir Akcan "Gürkan hocamıza çok ısındık ve onu kendi çocuğumuz gibi seviyoruz. Kendisi üç yıl önce köyümüze gönüllü olarak geldi. Bir çok öğretmenin tayini buraya çıktığı için istifa ediyor. Buralarda korkacak bir şey yok bizler Gürkan öğretmen gibi buralara gönüllü gelecek kişiler istiyoruz" dedi.

Akdağ köyünde görev yapan Gürkan öğretmen ve arkadaşları pasta keserek Öğretmenler Günü'nü kutlarken, hemen akabinde de öğrencilerinin daha iyi ortamda eğitim görmeleri için okullarını boyamaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber