Çelik: Sosyal Güvenlik Reformu mutlaka yapılmalıdır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2007 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Tartışılacak, konuşulacak birşey yok. Yapılması gerekeni yapacağız. Bu reform (Sosyal Güvenlik Reformu) mutlaka yapılmalıdır. Hatta benim istediğim daha da radikal yapılmalıdır" dedi.

Bursa'da "Ekonomiye Değer Katanlar 2007" ödül törenine katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada, terörün Türkiye'ye 300 milyar dolara malolduğunu, bu parayla 10 tane GAP'ın bitirilebileceğine değinerek, "10 tane GAP yapabilecek imkanı teröre harcattılar. GAP bitmiş olsaydı 3 milyon 800 bin vatandaşımız iş sahibi olacaktı. Onlar iş bulunca, aş bulacaktı, terör diye birşey kalmayacaktı. Ama o bölgede böyle dev bir projenin gerçekleşmesi, kalkınan gelişen dünyanın ilk 5 ülkesi arasına giren bir Türkiye'yi, kimlerin hazmetmediğini, hazmetmeyeceğini hepimizin düşünmesi gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin uzun yıllardır planlı bir kalkınmayı gerçekleştirdiğine dikkati çeken Çelik, ekonomi tablolarındaki ana sorunun 3 nedeni olduğunu, bunlardan birincisinin faiz ödemeleri, ikincisinin personel giderleri ödemeleri, üçüncüsünün de sosyal güvenlik açıkları olduğunu vurguladı.

Sosyal güvenliğin 2007 yılı sonunda beklenen açığının 26 katrilyon lira olduğunu ifade eden Çelik, "Aslında sosyal güvenlik mevzuatımız çökmüş. Bu yasa da 266 kez değişiklik yapılmış. Bir yasa 266 kez değişirse ne kendisidir ne de olmak istediğidir. Yalnız sosyal güvenlikte değil diğer sahalardaki bütün neşterler, çok radikal bir şekilde vurulmalıdır. Çünkü bu, Türkiye'nin geleceğidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber