450 öğretmen, günü uçarak kutladı/ Resimli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2007 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'ÖĞRETMENLER, GÜNÜNDE UÇTU

- ÖĞRETMENLERİN YAMAÇ PARAŞÜTÜ KEYFİ

- EĞİTİMCİLER, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ GÖKYÜZÜNDE KUTLADI

- BURSA'NIN GÜRSU BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ÖĞRETMENLER HAYATLARINDA İLK DEFA YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPARAK, UÇMANIN KEYFİNİ YAŞADI

- BELEDİYE BAŞKANI ORHAN ÖZCÜ:

- "UÇMAK İSTEYEN HOCALARIMIZI UÇURDUK"

- GÜRSU HAVACILIK KULÜBÜ'NÜN (GÜRHAVK) BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ OLAN BAŞKANI:

- "GENÇLERE ÖRNEK OLMASI İÇİN ÖĞRETMENLERİ UÇURUYORUZ"

OSMAN AKIN

BURSA (İHA) - Bursa'nın Gürsu Belediyesi tarafından düzenlenen öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında öğretmenler hayatlarında ilk defa yamaç paraşütü yaparak, uçmanın keyfini yaşadı. Korkmalarına rağmen eğitmenleriyle semalarda süzülen öğretmenler, öğretmenler gününü eşsiz manzarada süzülerek kutladı.

Gürsu Belediyesi tarafından öğretmenler günü kutlama etkinlikleri ilginç görüntülere sahne oldu. İlçede görev yapan 450 öğretmen, belediyenin davetlisi olarak kutlamalara çağırıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalar, 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki törenlerle devam etti. Ardından öğretmenleri Dışkaya Köyü'ne götüren Belediye Başkanı Orhan Özcü, sürprizlerini tek tek açıklamaya başladı. Öğretmenlere, belediyenin tesisinde çağ kebap ikram

edildikten sonra karanfil dağıtıldı. Ardından Başkan Özcü, öğretmenlerle tulum eşliğinde horon tepti.

Daha sonra arzu eden öğretmenlere Gürsu Havacılık Kulübü (GÜRHAVK) tarafından yamaç paraşütü yaptırıldı. Semada süzülen öğretmenler, korsalarda eşsiz manzaranın tadını çıkararak, unutulmaz bir gün yaşadı. Öğretmenlerden Ayşe Turan ise ilk defa uçtuğunu söylerken, "Çok heyecanlıyım. Bize bu imkanı tanıyan belediyeye teşekkür ederiz. Herkese de tavsiye ediyorum" dedi.

Ayrıca Gürsu'daki 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda Beden eğitimi olarak görev yapan GÜRHAVK Başkanı Ahmet Yağcı ise ilk defa böyle bir etkinlik yapıldığını ifade ederek, gençlere örnek olmak için öğretmenleri uçurduklarını söyledi. Yamaç paraşütünün eşsiz bir spor olduğunu kaydeden Başkan Yağcı, "Öğretmenlerin her yeniliğe açık olduğunu anlatmak için buradayız. Yamaç paraşütü bölgemizde olduğu gibi Türkiye'ye de yeni yeni yerleşiyor. Bu sporu yapanlar çevresine önem veren insanlardır. Bunun öğretmenler günüde yapılması çok anlamlı. Uçmak, hür olmakla eş değer bir şey. Havada bir çok şeyden arınıyorsunuz. Ufak tefek heyecanlar yaşıyorsunuz. İnişte planlar yapmanız gerekiyor. Hava şartlarını iyi belirleneniz ve limiti aşmamanız gerekiyor. Herkese tavsiye ediyor. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Orhan Özcü ise öğretmenler için her yıl değişik bir etkinlik yaptıklarını söyleyerek, "Onlar için ne yapsak yeridir. Onlar bizim her şeyimiz. İlçemizdeki tüm öğretmenlerimizi etkinliğimize davet ettik. Katılımın fazla olması bizi çok mutlu etti. GÜRHAVK işbirliğiyle uçmak isteyen hocalarımız yamaç paraşütünün keyfini çıkarttı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber