Ormanları kadınlar koruyacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2007 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de ilk defa Çevre ve Orman Bakanlığı kadrosunda bayan orman muhafaza memurları görev alacak.

Çanakkale, Balıkesir, Kütahya ve Bursa'da seminer ve staj gören bayanların da içinde olduğu yeni orman muhafaza memurları göreve hazırlanıyor.

Bursa'da staj gören 34 öğrenciye, Üretim Pazarlama Şube Müdürü İmdat Demir, Silvi Kültür Şube Müdürü Recai Şenelli, Orhaneli'de Nalınlar orman sahasında seminer verdi. Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, müdür muavinleri Necati Alıç, Eşref Durmuş, Orhaneli İşletme Müdürü Hakkı Türkoğlu da seminer gören öğrencilerle bir araya geldi.

Genel Müdür Yardımcısı Kurtulmuşlu, eğitim tatbikatını yerinde incelerken, orman muhafaza memuru adaylarına hitaben, "Orman Genel Müdürlüğü orman teşkilatı yeni bir vizyona giriyor. Gelişen çağ ve şartlarda ormancılık artık kabuk değiştirmek ve vizyon yenilemek mecburiyetinde. Sizler muhafaza memurları olacaksınız, aramıza ilk defa kadın muhafaza memurları katılıyor. Bursa bölgesinde bakın, aramızda 9 bayan yer alıyor. Bu meslekte eğitim ve seminerlerin ardından görev alacaksınız. Ormancılık zor görevlerden bir tanesidir. Yarın vazife alacağınız yerlerde hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber